Norvegia respinge cererea SUA privind distrugerea armelor chimice ale Siriei

Autoritățile norvegiene au respins cererea formulată de oficialii americani privind acordarea de ajutor în activitatea de distrugere a armelor chimice deținute de guvernul sirian, precizând că Norvegia nu este un loc potrivit pentru această acțiune, din cauza lipsei personalului necesar, echipamentului și a regulilor privind această activitate.

Administrația de la Washington ceruse luna trecută Norvegiei să ajute la distrugerea unei părți din arsenalul chimic sirian, conform unui acord mediat de Rusia. Altor câteva state li s-a cerut să ajute la această acțiune.

Ministerul norvegian de Externe a precizat vineri că a fost analizată serios cererea americană, dar că țara nu este potrivită pentru astfel de activitate.

„Cele două state au căzut de acord că Norvegia nu este cel mai potrivit loc pentru această distrugere”, se arată într-o declarație.

Miercuri, ministrul de Externe Boerge Brende a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Norvegia nu are echipamentul necesar și că legile norvegiene interzic depozitarea de reziduuri chimice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.