Noua structură a Ministerului Sănătăţii, în dezbatere publică

Direcţiile de sănătate publică judeţene se reorganizează în opt autorităţi regionale cu 34 de oficii judeţene de sănătate publică. De asemenea, serviciile judeţene de ambulanţă se vor împărţi în opt servicii regionale, cu 33 de staţii regionale.

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern privind reorganizarea instituţiei. „Prin aceasta se asigură coerenţa instituţională şi se eficientizează procesul complex de adoptare operativă a deciziilor, mecanismul de control şi inspecţie şi implementarea în timp scurt a Strategiei Naţionale de Sănătate Publică, cu scopul declarat de a creşte calitatea serviciilor medicale acordate pacienţilor şi, implicit, gradul de satisfacţie al acestora faţă de modul în care funcţioneaza sistemul public de sănătate” , se arată în nota de fundamentare.

În subordinea MS vor funcţiona opt autorităţi regionale de sănătate publică, opt servicii regionale de ambulanţă, Agenţia Naţională de Programe de Sănătate, Agenţia Naţională de Infrastructură Sanitară, Dispozitive Medicale şi Achiziţii Centralizate şi alte instituţii publice, care vor fi înfiinţate prin hotarâre a Guvernului.

„Direcţiile de sănătate publică judeţene se reorganizează în 8 autorităţi regionale de sănătate publică prin hotărâre a Guvernului în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii”, arată proiectul.

De asemenea, serviciile judeţene de ambulanţă, care funcţionează tot în subordinea directă a MS, se reorganizează în opt servicii regionale de ambulanţă, structuri cu personalitate juridică şi în subordinea cărora funcţionează 33 de staţii judeţene de ambulanţă.

Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) devine Serviciul Regional de Ambulanţă Bucureşti.

„Numărul maxim de posturi este de 255, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului. În numărul maxim de posturi (…) sunt incluse şi posturile aferente cabinetelor secretarilor de stat”, arată proiectul.

Proiectul de act normativ este în dezbatere publică până la 15 aprilie.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.