Noul aeroport Dubai World Central se va deschide în octombrie

Dubai World Central, noul aeroport din Emiratele Arabe Unite, îşi va deschide porţile pentru traficul de pasageri pe 27 octombrie 2013, cu lansarea zborurilor operate de companiile Nasair şi Wizz Air, potrivit lui Paul Griffiths, CEO al Dubai Airports, compania care administrează aeroporturile din emirat.

Nasair, companie din Arabia Saudita, planuieste sa opereze 50 de zboruri pe saptamana cu plecare de la World Central Airport. Transportatorul efectueaza deja 950 de curse saptamanal catre 28 de destinatii, de la actualul aeroport Dubai International.

Pe de alta parte, Wizz Air isi face intrarea pe piata din Golf, cu lansarea unor zboruri directe din Dubai catre 4 orase din Europa Centrala si de Est, scrie newsair.

Constructia acestui al doilea aeroport din Dubai a fost finalizata in 2012. Inca din iunie 2010, aeroportul este folosit pentru zborurile cargo insa pana la deschiderea sa pentru pasageri, noul terminal va oferi toate dotarile si facilitatile aferente, de la magazine si restaurante pana la ghisee de schimb valutar sau locuri de rugaciune. Deocamdata, aeroportul dispune de o pista care poate sustine si operatiunile unui Airbus A380, 64 de locuri de stationare a aeronavelor si o capacitate initiala de 7 milioane de pasageri pe an. In lunile urmatoare, aeroportul va trece printr-un amplu proces de testare.

Revenind la operatiunile cargo derulate la Dubai World Central (DWC) inca din 2010, in prezent sunt 36 de companii care efectueaza transporturi de marfa la/de la acest aeroport. In 2012 au fost inregistrate aici 16,317 miscari de aeronave cu un trafic total de marfuri de 219,092 tone.

Pana la finalizarea totala a proiectului Dubai World Central, preconizata pentru 2020, acesta va deveni cea mai mare structura aeroportuara din lume cu 5 piste si o capacitate de 160 de milioane de pasageri si 12 milioane de tone de marfa anual.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.