Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

UNPR, fuziune cu PSD

Publicat: duminică, 21 aprilie 2013

Congresul PSD a adoptat, sâmbătă, cu largă majoritate de voturi, înregistrându-se un vot împotrivă şi două abţineri, rezoluţia privind fuziunea social-democraţilor cu Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Rezoluţia a fost adoptată având în vedere faptul că PSD şi UNPR sunt deja parteneri în Alianţa de Centru Stânga (ACS), că există „o opţiune comună” a celor două partide pentru valorile social democraţiei, „multiple elemente de convergenţă” între programele politice, economice şi sociale şi „un deplin consens asupra unor obiective de interes naţional”, precum şi relaţii de colaborare, cooperare şi sprijin reciproc în cadrul Parlamentului României, la nivelul Guvernului, precum şi în cadrul administraţiei locale.

„Luând în considerare faptul că PSD şi UNPR sunt deja parteneri în Alianţa de centru-stânga, că există o opţiune comună a celor două partide pentru valorile social-democraţiei – libertatea şi dreptatea socială, egalitate de şanse şi solidaritate, precum şi credinţa în progres şi bunăstare, că există multiple elemente de convergenţă în programele politice, economice şi sociale şi există un deplin consens asupra unor obiective de interes naţional, de asemenea, există relaţii de colaborare, cooperare şi sprijin reciproc în cadrul Parlamentului României, la nivelul Guvernului, precum şi în cadrul administraţiei locale, Congresul PSD, convocat statutar astăzi, 20 aprilie, adoptă prezenta hotărâre prin care mandatează Comitetul Executiv Naţional al PSD să elaboreze şi să încheie protocolul de colaborare dintre PSD şi UNPR şi să iniţieze procedurile privind fuziunea celor două partide”, se arată în rezoluţia adoptată de Congresul PSD.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, preciza, în 11 aprilie, întrebat când se va realiza fuziunea cu UNPR, că la Cogresul PSD se adoptă o rezoluţie care va permite procedurile de fuziune.

„Întâi, în cadrul Congresului, noi adoptăm o rezoluţie. Congresul ne dă voie să facem procedurile de fuziune, după care o să discutăm cu colegii de la UNPR. Nu a mai fost o chestiune foarte urgentă pentru că noi de fapt colaborăm foarte bine. Avem un grup comun, domnul Oprea este membru al Guvernului, nu a mai fost o chestiune arzătoare. Luăm acordul Congresului. Conform Statutului, doar Congresul ne poate da acest acord, după aceea va avea şi UNPR un Congres şi facem procedurile, dar nu mai este motiv de grabă din moment ce funcţionăm foarte bine, nu avem nicio sincopă”, a menţionat atunci Ponta.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5097

Publicat de la data apr. 21 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 ianuarie 2020, 23:46
 

N
Parţial noros
0°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 74%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:42
Apus: 17:14
Prognoza 26 ianuarie 2020
Zi
 

ENE
Predominant însorit
9°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
-1°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 258.436 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team