Nu mai puțin de 126 de verificări ale Inspecției Judiciare la DNA din 2016 încoace!

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți că așteaptă controlul Inspecției Judiciare, arătând că la DNA au fost efectuate, din ianuarie 2016, peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale și controale tematice și nu s-au constatat ilegalități.

La ieșirea din sediul CSM, Kovesi a fost întrebată de jurnaliști despre controlul pe care Inspecția Judiciară îl va face la DNA, la solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

„Am fost anunțați în mod oficial de efectuarea acestui control. El vizează perioada 1 ianuarie 2016 până în prezent. Pot să vă spun că, în perioada ianuarie 2016 până în prezent, au fost peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale solicitate sau efectuate de Inspecția Judiciară, precum și controale tematice făcute la DNA. În toate cele peste 100 de cazuri și în cele 8 controale nu s-au constatat ilegalități sau chestiuni de încălcare a legii. Noi așteptăm acest control. Sunt convinsă că toți procurorii din DNA au respectat legea și așteptăm ca rezultatele acestui control să fie făcute publice”, a spus Kovesi, care a refuzat să răspundă la alte întrebări.

Declarația a fost făcută după ce membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-au audiat pe procurorii Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga, pentru care Kovesi a cerut revocarea din funcție.

Citiți pe AGERPRES și:

Procurorii Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga sunt audiați la CSM în ședință secretă

Secția pentru procurori a avizat revocarea din funcție a procurorilor DNA Țuluș și Moraru Iorga (surse)

Mihaiela Iorga: Există o tensiune de mai mult timp între mine și Kovesi; nu am dat curs anumitor solicitări

Țuluș despre Kovesi: Nu m-a iubit foarte tare niciodată; după înregistrări a prins ocazia să epureze

Lazăr, despre afirmațiile procurorilor Țuluș și Iorga: Fiecare se apără cum crede; ei sunt într-o stare emoțională

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.