„Nu-ti intoarce spatele” si Taxify duc persoanele cu dureri de spate la medicul reumatolog

Miercuri, 22 martie, între orele 07:30 și 13:00, bucureștenii pot călători gratuit către destinațiile lor dacă utilizează aplicația Taxify, categoria #Free_Elephant_Rides. Aceștia vor avea ocazia să călătorească în mașini alături de trei dintre cei mai cunoscuți bloggeri din țară: Chinezu, Cosmin Tudoran și Toma Nicolau, care susțin campania „Nu-ți întoarce spatele!” dedicată luptei împotriva durerilor de spate de tip inflamator.  În cadrul campaniei, ai cărei inițiatori sunt Liga Română contra Reumatismului și Societatea Română de Reumatologie, în parteneriat cu AbbVie, prin activități de conștientizare și educare, românii cu dureri de spate sunt încurajați să ajungă la medic încă de la primele simptome.

De asemenea, primii 100 de bucureșteni care completează testul online de autoevaluare de pe pagina https://www.durereadespate.ro/autoevaluare/ începând de miercuri, 22 martie, și își trimit rezultatul pe email, vor primi automat în căsuța electronică un cod pentru o cursă gratuită cu Taxify. Cursa gratuită poate fi folosită pentru a merge la un consult la medicul reumatolog, în funcție de rezultatul testului și va avea o limită de 15 lei. Codurile pentru cursele gratuite pot fi utilizate în maximum trei luni de la primire. Testul online de autoevaluare presupune răspunsul la cinci întrebări, pentru a vedea în ce măsură există posibilitatea ca respondentul să sufere de durere de spate de tip inflamator.

Pentru a efectua o comandă prin Taxify este nevoie de instalarea aplicației din AppStore sau Magazinul Play și crearea unui cont de utilizator. Codul gratuit primit se va introduce în secțiunea Promoții. În plus, orice utilizator nou al aplicației poate introduce în secțiunea Promoții codul BUCUREȘTI și va beneficia de prima cursă gratuită, în limita a 15 lei.

În cazul durerii de spate de tip inflamator, durata de timp în care se stabilește diagnosticul corect poate ajunge și la 10 ani, ceea ce duce la agravarea bolii. De aceea, inițiatorii campaniei își propun să contribuie la reducerea timpului de diagnostic și la creșterea ratei de prezentare la medicul de familie și medicul reumatolog pentru a investiga simptomele specifice.

„Bolile care cauzează durere de spate inflamatorie pot afecta în mod serios viața pacienților, astfel încât diagnosticul precoce și aplicarea unui tratament adecvat sunt necesare pentru prevenirea sau reducerea deficitului funcțional și îmbunătățirea calității vieții pacienților afectați. De aceea, prin această campanie, îndemnăm cât mai multe persoane să își facă testul online de auto-evaluare de pe site-ul campaniei, pentru a vedea în ce măsură există posibilitatea să sufere de durere de spate de tip inflamator”, declară Conf. Dr. Cătălin Codreanu, medic reumatolog, președinte al Ligii Române Contra Reumatismului.

„Condusul reprezintă una dintre activitățile pe care le facem în mod obișnuit și care dacă nu este desfășurată corespunzător poate genera sau agrava durerile de spate. Cu Taxify, la o simplă apăsare de buton, o mașină te poate scuti de condus. De aceea, ne-am alăturat cu plăcere campaniei inițiate de Liga Română contra Reumatismului și Societatea Română de Reumatologie și ne bucurăm că putem să folosim resursele noastre pentru a atrage atenția asupra importanței vizitei la medic încă de la primele semne”, spun reprezentanții Taxify România.

Unu din cinci români suferă de o durere de spate de tip inflamator

Peste 3% din populația adultă este afectată de acest tip de durere, iar cei mai predispuși sunt bărbații. Durerile inflamatorii de spate debutează, cel mai adesea, înaintea vârstei de 40 de ani și se caracterizează printr-o durere progresivă. Durerea se atenuează odată cu mișcarea și nu se ameliorează la repaus, apare adesea noaptea, mai ales în a doua parte a nopții și trezește bolnavul din somn, este însoțită de rigiditate în timpul dimineții, de obicei mai mult de 30 de minute.

 

Informații actualizate despre durerea de spate de tip inflamator sunt disponiile pe pagina de Internet a proiectului: https://www.durereadespate.ro/autoevaluare/ cât și pe pagina de Facebook dedicată: facebook.com/NuIntoarceSpatele.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.