Sosuri: Maioneză – știi ce consumi?
Fie că mâncăm de post sau de dulce, sosurile ocupă un loc aparte în alimentația noastră de zi cu zi. Astăzi, în călătoria printre rafturile magazinelor, ne oprim asupra produselor tip Maioneză.
Acum este foarte simplu să identificăm fiecare aditiv alimentar printr-o simplă scanare a codului de bare al produselor, utilizând Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android sau iOS.
Astfel, chiar dacă există produse fără aditivi alimentari (E-uri), în anumite produse putem cu ușurință identifica până la 8 E-uri, printre care:
- E160 – Beta-caroten
- E202 – Sorbat de potasiu
- E211 – Benzoat de sodiu
- E223 – Metabisulfit de sodiu
- E270 – Acid lactic
- E320 – Butil hidroxianisol (BHA)
- E321 – Butil hidroxitoluen (BHT)
- E330 – Acid citric
- E385 – Etilen diamină tetra acetat (EDTA)
- E412 – Gumă guar
- E415 – Gumă xantan
- E954 – Zaharină
- E1200 – Dextroză
- E1404 – Amidon modificat
ATENȚIE! Alimentele care conțin aditivii E160, E202, E211, E223, E270, E320, E321, E954 sau E1200 nu pot fi folosite în alimentația copiilor mici sau sugarilor.
Dar nu numai aditivilor trebuie să le acordăm atenție! Principala componentă a maionezei o reprezintă uleiul vegetal, care este foarte caloric și poate reprezenta până la 83% din produs. Așadar, în momentul alegerii trebuie să acordăm o atenție deosebită Valorii Energetice pentru a avea o dietă echilibrată.
Vezi la ce trebuie să fii atent când alegi maioneza! Accesează Studiu Maioneza – Valori Nutriționale!
Verificați înainte de achiziționarea produselor tip Maioneză:
- termenul de valabilitate;
- ingredientele de pe eticheta produselor (menționate în ordine descrescătoare, după proporția fiecărui ingredient);
- aditivii alimentari (E-urile) menționați pe eticheta produsului.
Ești un consumator activ și vrei să fii mai bine informat? Accesază și testele comparative efectuate de InfoCons cu privire la produsele tip Maioneză: