Numai în dimineaţa zilei de vineri au fost confiscate 30 de tone de fructe

Razie la mai multe centre comerciale din Capitală, dar şi la punctele de acces de pe A1 şi A2. Autoritățile au verificat, vineri dimineață, mai multe TIR-uri și au confiscat 30 de tone de fructe.

Un TIR care transporta produse din carne de pui a fost indisponibilizat, anunță un comunicat al Poliției Române.

De asemenea, sunt în derulare şi patru percheziţii la domiciliile a patru suspecţi. Poliţiştii verifcă documentele de provenienţă a mărfii, în vederea stopării evaziunii fiscale în ceea ce priveşte transporturile intracomunitare.

Mai precis, în filtrele instituite în cinci zone de acces în Bucureşti ( km. 36 – A1, km. 20 – A2, şoseaua Bucureşti – Târgovişte, judeţul Ilfov, şoseaua Bucureşti – Giurgiu şi Afumaţi, şoseaua Bucureşti – Urziceni), poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produse achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea ( datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).

De asemenea, se verifică respectarea legislaţiei în domeniul transportului de marfuri.

În cadrul acţiunii sunt verificate şi două centre comerciale din Capitală, poliţiştii verificând tirurile din care se descarcă mărfurile, urmărind existenţa unei legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în scopul depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata T.V.A.-ului intracomunitar.

Pentru efectuarea tuturor verificărilor în timp real, la nivelul Capitalei acţionează şi şase echipe mobile de poliţişti, care preiau informaţiile transmise de colegii aflaţi în filtre şi în centrele comerciale, cu privire la datele de identificare ale societăţilor comerciale, deplasându-se de urgenţă la sediile sociale ale acestora, mai informează Poliţia Română.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.