Numărul pacienților români în spitalele și clinicile din Austria s-a dublat între 2016 și 2017

Numărul pacienților români în spitalele și clinicile din Austria s-a dublat între 2016 și 2017, atrași fiind de tehnologia medicală modernă, de echipamente de ultimă generație, de specialiști bine pregătiți și cu experiență, dar și de condițiile excelente din spitale

În fiecare an, peste 40 de milioane de persoane vizitează Austria pentru a se bucura de peisajele sale magnifice, de pârtiile de schi sau de cultura bogată a țării. Dincolo de călătoriile de plăcere, însă, mulți turiști aleg deja Viena pentru a-și îmbunătăți starea de sănătatea, optând pentru spitalele locale ca o soluție pentru problemele lor oncologice, de fertilitate, pentru intervenții chirurgicale sau din alte arii terapeutice.

„Capitala austriacă este cea mai importantă destinație de turism medical din țară. Este imposibil să te mai gândești astăzi la Austria și în special la Viena fără a te gândi la științe ale vieții – pe de o parte, la cercetare la nivel internațional, și, pe de altă parte, la aplicațiile sale specifice: o gamă largă de specialiști, mulți cu educație internațională, ce pot răspunde oricăror provocări medicale”, a spus Anton Ofner, vicepreședinte al Camerei de Comerț a Vienei.

România este unul dintre cei mai importanți 15 parteneri economici ai Austriei din lume și cel mai important partener comercial din Europa de Sud-Est. Austria este, de asemenea, al treilea cel mai mare investitor din România, fiind responsabil pentru peste 12% din totalul investițiilor străine de pe piața locală.

„Viena este un oraș fabulos în care să trăiești. De altfel, Viena a fost declarată orașul cu cea mai bună calitate a vieții din lume pentru al optulea an la rând. Acest lucru este direct legat și de calitatea serviciilor medicale, acolo unde aproximativ 300 de clinici, spitale private, cămine, spa-uri și saune pot deveni parteneri de încredere pentru o stare mai bună de sănătate a românilor, fie că vorbim de îngrijire preventivă, fie de tratamente în arii delicate precum oncologia sau probleme de fertilitate”, a declarat Markus Grieβler, președinte al departamentului de Turism și Industrie de Agrement din cadrul Camerei de Comerț a Vienei.

„De-a lungul anilor, cererea pentru servicii medicale din partea românilor a crescut, făcând ca spitalele private să își adapteze oferta pentru a include interpreți de limba română și engleză, cu pregătire medicală, care să îi însoțească și susțină pe pacienții din România de la primul contact, pe parcursul întregului tratament și până la externare. Misiunea și totodată dorința Camerei de Comerț a Vienei este să ușureze pe cât posibil acest proces. De aceea, sper că această vizită în România va fi o ocazie de a construi noi relații, inclusiv cu parteneri de turism specializați ce pot oferi sprijin prețios în organizarea șederii unui turist medical la Viena”, a completat el.

Astăzi, Austria are al doilea cel mai mare număr de doctori la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană și unul dintre cele mai puternice sisteme medicale de pe continent, sistem recunoscut pentru calitatea excelentă a serviciilor și pentru standardele înalte ale unităților medicale. În același timp, s-a dezvoltat și un puternic sector de furnizori privați de servicii medicale, ce oferă tratamente pentru pacienți internaționali din Asia, SUA sau Europa.

„Aproximativ 25% dintre pacienții tratați în clinicile și spitalele private din Austria sunt turiști medicali, și cei mai mulți dintre cei care aleg Austria ca destinație pentru îngrijiri medicale provin din țările din Europa Centrală și de Est. În ultimii câțiva ani, numărul de români ce caută în Austria soluții la problemele lor medicale a crescut constant. Mai exact, numărul de pacienți români în Austria s-a dublat între 2016 și 2017. În 2016, românii au cheltuit între 200 și 250 milioane de euro pentru tratamente în Austria, atrași fiind de tehnologia medicală modernă, de echipamente de ultimă generație, de specialiști bine pregătiți și cu experiență, dar și, nu în ultimul rând, de condițiile excelente din spitale”, a explicat Prof. Dr. Günther Wiesinger, Președinte al Grupului de Specialitate în Medicină din cadrul Camerei de Comerț a Vienei.

Pe 29 și 30 ianuarie, reprezentanții Camerei de Comerț a Vienei în colaborare cu ADVANTAGE AUSTRIA – Secția Comercială a Ambasadei Austriei în România – au însoțit 5 dintre cele mai importante clinici și spitale private din Viena la întâlniri bilaterale cu potențiali parteneri locali și părți interesate, pentru a face mai cunoscută oferta lor de sănătate.

 

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.