Vrea într-adevăr Liviu Dragnea să-și facă un SPP personal?

Surse de încredere din PSD spun că ura lui Liviu Dragnea față de șeful SPP este în mare parte ”jucată”. El spune că generalul Pahonțu ar fi cel care i-a deturnat de la linia corectă a partidului pe premierii Grindeanu și Tudose, băgându-le în cap că pot prelua conducerea PSD. În realitate, Dragnea ar dori de multă vreme să-și facă un serviciu separat de protecție și pază, pe structura Jandarmeriei, dependent de doamna Carmen Dan, ministru mai presus de orice bănuială că l-ar trăda.
Așa cum informam mai devreme, premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii din Cabinetul său au renunţat la protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază.

Liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat în mod repetat pe şeful SPP, Lucian Pahonţu, că se implică în politică, la un moment dat spunând despre el că este un personaj veninos.
Ultima relatare legată de Pahonţu a fost făcută de Dragnea luni seara, după învestirea Guvernului Dăncilă.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu – probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă – el a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui – eu cred că vorbea doar în numele dumnealui – şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o sa fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului”, a relatat Dragnea la Antena 3.

Pornind de aici, liderul PSD poate rupe una din verigile militare, cu atribiții și de serviciu secret, dependente de Cotroceni, iar Guvernul ar putea, prin mișcări legislative deja puse în mișcare, să aibă un SPP Dragnea care să-l păzească și pe Iohannis și să funcționeze sub comanda ministrului de Interne, adică a lui Liviu Dragnea, având sub control toate persoanele cu funcții care presupun pază specială.

Pe de altă parte, Serviciul de Pază şi Protecţie nu a fost notificat oficial că premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Cabinetului său ar dori să renunţe la serviciile SPP, au declarat, marţi, pentru Agerpres, surse oficiale.

Sursa: AM PRESS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.