Nutriționiștii avertizează: Un om consumă anual șapte kilograme de E-uri
Nutriţioniştii avertizează că, în fiecare an, un om ajunge să consume şapte kilograme de E-uri. De multe ori nu citim eticheta produselor pe care le cumpărăm, alimentele arată bine, au gust plăcut, însă sunt un adevărat pericol. Industria alimentară cheltuiește anual miliarde de euro pentru ca alimentele să arate cât mai bine și termenul de garanție să fie cât mai mare. Cei mai mulți dintre aditivi sunt utilizați pentru cosmetizarea alimentelelor, precum coloranții, aromatizanții sau îndulcitorii, și foarte puțini aditivi sunt utilizați pentru conservarea acestora. Anual se folosesc 20.000 de tone de îndulcitori la nivel mondial. „ Unele E-uri devin toxice dacă sunt asociate. Mâncăm zeci de chimicale care interacționează cu fumatul, alcoolul, medicamentele sau chiar cu ingredientele alimentelor” a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru România TV. Acesta susține că din fericire, există și alimente care nu conțin E-uri, legumele și fructele în stare proaspătă provenite din agricultura ecologică.