Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

O armată de poliţişti înarmaţi a fost plasată în jurul obiectivelor turistice importante din Paris

Publicat: miercuri, 17 aprilie 2013

Mai exact, autorităţile pariziene au constatat un aflux de bande criminale din Europa de Est. Pe româneşte spus, ţigani care provin din Bulgaria şi România au dat de lucru poliţiei de pază din Paris în a-şi proteja principalele atracţii turistice.

În ultima perioadă, a rezultat o creștere uriașă a numărului de cerșetori agresivi și hoți de buzunare care „au inundat” efectiv capitala franceză. Aceştia provin din România și Bulgaria – țări ai căror cetățeni vor avea în curând acces nelimitat la Marea Britanie.

Numai „Luvru” are acum 20 de ofiţeri în uniformă care patrulează permanent galeriile muzeului, iar cinci dintre ei sunt amplasaţi la intrare.

Măsurile de siguranţă s-au luat de la sfârșitul săptămânii trecute, după ce personalul a intrat în grevă pentru a se plânge cu privire la tinerii care atacă şi fură de la vizitatori.

Patrulele similare au fost plasate, de altfel, şi în jurul monumentelor sacre, inclusiv Catedrala Notre Dame și Sacre-Coeur, Turnul Eiffel, Centrul Pompidou, și chiar Palatul de la Versailles, la vest de Paris.

Explicaţia directorului adjunct al Muzeului Luvru, Herve Barbaret: „Prezența polițiștilor în uniformă are un efect semnificativ de descurajare. Sperăm că vor rămâne cât mai mult posibil, pentru mai multe luni, până când situația revine la normal.”

Herve Barbaret a mai spus că sunt şi ofițeri plasaţi în haine civile printre cei opt milioane de turişti care vizitează Muzeul Louvre în fiecare an – dintre care mulți sunt din Marea Britanie.

Numărul de camere de supraveghere a crescut, de asemenea şi astfel, autorităţile speră să reducă infracţionalitatea.

Bande de hoți romi – mulţi dintre ei copii mici – pot fi acum văzute peste tot la Paris, cel mai popular oraș turistic din lume.

În urmă cu doi ani, ministrul de Interne al Franței de atunci a declarat că marea majoritate a jafurilor stradale din Paris au fost realizate de copiii de imigranți romi din România și Bulgaria.

Franța a închis taberele ilegale pline de ţigani romi care au apărut în jurul capitalei franceze, dar crima rămâne o problemă uriașă.

România și Bulgaria au aderat la UE în 2007! În ceea ce priveşte România, cineva poartă responsabilitatea acestui gen de tranzit care arată cu degetul spre o majoritate a cetăţenilor români care nu are nici o vină?!

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4804

Publicat de la data apr. 17 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 iunie 2019, 22:49
 

NE
Predominant senin
24°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 24°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 68%
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:30
Apus: 21:03
Prognoza 19 iunie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
30°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Nori intermitenti
18°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 10 – 20 iunie, ora 23Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică       Instabilitatea atmosferică va […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 18 iunie, ora 23 – 19 iunie, ora 10; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 23 […]

Loto

Horoscop

  • 215.580 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team