O firmă din Botoșani va moderniza Aeroportul Salcea-Suceava

Firma botoşăneană „Tehnic-Asist” a fost desemnată câştigatoarea licitaţiei de execuţie a lucrărilor de modernizare a Aeroportului Suceava. Anunţul a fost făcut de şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, într-o conferinţă de presă susţinută, luni, alături de preşedintele Consiliului de Administraţie şi de directorul Aeroportului de la Salcea, Eugen Mogoş şi, respectiv, Ioan Măriuţa.

„Tehnic-Asist” a cîştigat cu o ofertă de 105 milioane de lei, fără TVA, cu 28 de milioane sub preţul de pornire a licitaţiei la care au mai participat firme din ţară, dar şi din străinătate.

Potrivit preşedintelui Nechifor, contractul de execuţie ar putea fi semnat pînă pe 1 iulie dacă nu apar contestaţii. El a spus că lucrările vor fi terminate în 18 luni de la data încheierii contractului, iar perioada de garanţie a acestora va fi de 60 de luni. Cătălin Nechifor a precizat că, pe timpul derulării investiţiei, Aeroportul va fi închis două luni, însă doar pentru aeronavele mari ale TAROM, nu şi pentru cele de mici dimensiuni.

Prezent la conferinţa de presă, şeful Comisiei de Licitaţie, Cristi Cocuz, a afirmat că, în proiectul de la Suceava, societatea „Tehnic-Asist” este susţinută economic, financiar şi tehnic de compania italiană Adige Bitumi Impresa Spa. Proiectul de modernizare a Aeroportului de la Salcea prevede extinderea pistei de la 1.800 la 2.460 de metri, construirea unui nou turn de control şi a unei piste flexibile care să permită şi decolarea avioanelor cargo, precum şi modernizarea sistemului de balizaj. Jumătate din costurile investiţiei vor fi suportate de Uniunea Europeană. Celelalte fonduri vor fi asigurate de Guvern şi Consiliul Judeţean Suceava.

Autor: Cristina Scorțariu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.