ROMEXPO, primele săli de conferinţe climatizate cu caldură geotermală

ROMEXPO continuă seria îmbunătăţirilor aduse pavilioanelor existente printr-o investiţie în premieră în rândul Centrelor Expoziţionale din România. Astfel că, începând cu 17 iunie 2013 sălile de conferinţă Titulescu, Madgearu şi Brâncuşi beneficiază de un nou sistem de climatizare realizat cu ajutorul pompelor de caldură geotermale.

Anuntat in cadrul Expozitiei internationale pentru instalatii, echipamente de incalzire, racire si conditionare a aerului – ROMTHERM, “Parteneriatul pentru Ecologie” incheiat intre ROMEXPO S.A si TECHNOCON Engineering a facut posibila realizarea acestei etape, intreaga lucrare fiind finalizata in interval de o luna si jumatate.

Patru pompe geotermale au fost amplasate pentru a acoperi necesarul salilor de conferinte Titulescu, Madgearu si Brancusi, aducand astfel un plus valoare intregii companii, cu reflectare directa in calitatea activitatilor desfasurate in cadrul Centrului Expozitional.

Sistemele geotermale transfera caldura de la pamant la imobil pentru modul de incalzire si de la imobil la pamant in modul de racire, acest transfer fiind posibil prin intermediul circulatiei apei. Folosind aceasta tehnologie, nu numai ca incaperile vor beneficia de incalzire si racire eficienta pe tot parcursul anului, dar se reduce consumul de electricitate, iar echipamentele folosite nu aduc prejudicii mediului inconjurator.

Astfel, cel mai important efect direct al folosirii acestui sistem de climatizare il constituie reducerea costurilor – consumul de electricitate fiind redus in medie cu 70%.

Pentru Centrul Expozitional ROMEXPO, avantajele utilizarii tehnologiei pompelor geotermale pot fi rezumate in:

–         Confort termic sporit in momentul derularii activitatilor in cadrul salilor

–         Performanta energetica ridicata

–         Echilibrarea termica a salii (realocarea energiei pentru fiecare suprafata utilizata)

–         Alinierea la tendintele europene in vederea folosirii energiei verzi

–         Protejarea mediului inconjurator

–         Fiabilitate si usurinta in utilizarea echipamentelor

 ROMEXPO SA este o societate cu capital privat, avand ca actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Societatea este membra a Asociatiei Mondiale a Industriei Targurilor si Expozitiilor (UFI), a Aliantei Targurilor din Europa Centrala (CEFA) a Asociatiei Internationale de Auditare a Statisticilor Expozitiilor (CENTREX) si a Asociatiei Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania (ASOEXPO).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.