O nouă amânare în dosarul Transferurilor

Audierile în dosarul Transferurilor şi în dosarul Terenurilor MApN, unde este implicat Gigi Becali, au fost amînate pentru 9 mai.

Deoarece audierea lui Gică Popescu a durat aproape o oră, s-a luat decizia amânării: „E nevoie de cel puţin 5 ore pentru a se face asta”, a fost motivaţia.

Doru Viorel Ursu, avocatul fraţilor Ioan şi Victor Becali, dar şi al lui Cristi Borcea, a propus ca un nou termen să fie după Paşte: „Hai, după Paşte, că sunteţi instanţe creştine!”.

Astăzi a fost programat un nou termen în „Dosarul Transferuri“, al patrulea de când cazul este judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ultima instanţă înainte de decizia definitivă şi irevocabilă. Iniţial, termenul fusese stabilit pentru 14 mai, însă acesta a fost preschimbat.

„Nu vrem să se mai amâne, ci să se termine mai repede“, a declarat Victor Becali. Câţiva dintre cei implicaţi în acest dosar au fost văzuţi ieri la Barul Buggy din Pipera, fieful familiei Becali, potrivit prosport.

Curtea de Apel i-a condamnat pe cei opt inculpaţi la pedepse cuprinse între trei şi opt ani.

Giovani Becali (8 ani închisoare), Victor Becali (7 ani închisoare), Cristi Borcea (7 ani închisoare), Gheorghe Copos (5 ani închisoare), Mihai Stoica (4 ani închisoare), Gheorghe Popescu, Gherghe Neţoiu şi Jean Pădureanu (fiecare câte 3 ani de închisoare cu suspendare),  sunt cei opt acuzaţi din Dosarul Transferurilor care la prima instanţă au fost achitaţi, pentru ca, ulterior, la Curtea de Apel, pedepsele lor să însumeze 40 de ani de închisoare cu sau fără executare.

Aceştia sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu 1,5 milioane de dolari, dar şi cluburile de fotbal cu peste 10 milioane de dolari ca urmare a transferurilor a 12 jucători. Procesul a durat şapte ani şi a adunat peste 43 de termene.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.