O parte din Zidul Berlinului, demolată pentru un proiect imobiliar

A mai dispărut o bucată de istorie. Resturi din Zidul Berlinului au fost demontate ca să facă loc unui proiect imobiliar. Totul s-a întâmplat noaptea, pentru ca locuitorii capitalei germane să nu protesteze cum au făcut-o pe 1 martie.

Au dispărut, în mai puţin de o oră, 1300 de metri din resturile Zidului Berlinului, devenite adevarată galerie de arta, pentru că artiştii le-au umplut de desene. A rămas un gol de vreo 6 metri lungime, pe care a fost instalată un fel de poartă, care să protejeze şantierul.

Lucrările, desfăşurate cu cea mai mare discreţie, au fost solicitate de un dezvoltator imobiliar, autorizat să construiască o clădire înaltă de 63 de metri, cu apartamente de lux. 250 de politişti au supravegheat zona, în timpul lucrărilor.

Nu s-au repetat, însă, scenele din 1 martie, când demonstranţii au reuşit să împiedice lucrările de demontare. Totul a decurs noaptea, în perfectă linişte.

Proiectul se va dezvolta: alte două breşe, de 30 de metri, vor fi făcute în resturile Zidului, pentru a permite accesul la un pod peste râul Spree, special pentru pietoni şi biciclişti.

Din 1961 până în 1989, Zidul Berlinului a fost unul dintre cele mai puternice simboluri ale Războiului Rece. Avea 155 de kilometri. Până miercuri noapte, mai rămăseseră în picioare doar 3 kilometri de zid. Berlinezii se roagă să nu se ivească noi proiecte imobiliare.

TVR News

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.