Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

O săptămână pentru o Zi Națională: Andreea Soare și Florin Guzgă la Londra

Publicat: joi, 07 decembrie 2017

 

La Londra, Ziua Națională s-ar cuveni să se numească, în acest an, Săptămâna Națională, întrucât celebrarea celei mai importante date din calendarul românesc s-a făcut în capitala britanică printr-o serie de evenimente organizate de ICR Londra și Ambasada Română în Regatul Unit, derulate de-a lungul mai multor zile, aproape fără întrerupere.

Astfel, după un concert de gală, denumit „al celor trei sărbători” (Ziua Națională, Centenarul Lipatti și debutul Centenarului Marii Uniri), desfășurat în 28 noiembrie la prestigioasa Cadogan Hall, în care Royal Philharmonic Orchestra, cu Cristian Mandeal la pupitru şi Alexandra Dăriescu la pian, a propus melomanilor britanici un program în mare parte românesc, după recepțiile din 30 noiembrie și 1 decembrie, care au pus în lumină Maramureșul istoric și fabuloasele sale tradiții culturale, muzicale și culinare, ciclul de evenimente dedicate Zilei Naționale se încheie cu o specială seară muzicală.

În 7 decembrie, în sala de concerte din somptuosul sediu al Institutului Cultural Român din inima Londrei, publicul britanic dar și membrii comunității românești se vor putea bucura de un duo electrizant, format din irezistibila soprană Andreea Soare, unul dintre starurile în ascensiune ale Operei Naţionale din Paris, și tenorul Florin Guzgă de la Opera Națională din Iași, una dintre cele mai bune voci ale scenei de operă autohtone. Recitalul include lied-uri de George Enescu, Tiberiu Brediceanu sau George Stephănescu, dar şi duete şi arii ale marelui repertoriu, într-un program menit să pună în valoare excepționalele calități muzicale și dramatice ale celor doi artişti. Acompaniamentul va fi asigurat de pianistul Philip Richardson.

Evenimentul este parte a Seriei „Concertelor Enescu”, derulată fără întrerupere din anul 2017, şi este realizat cu sprijinul Ambasadei României la Londra.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect și programul ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88545

Publicat de la data dec. 7 2017. Categorii Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 februarie 2020, 12:37
 

SE
Soare
8°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 57%
Vânt: 4 km/h SE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 7:15
Apus: 17:45
Prognoza 17 februarie 2020
Zi
 

SV
Predominant însorit
13°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SV
Senin
1°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 264.466 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme