Oana Sîrbu

 

Pentru lansarea noilor sale albume discografice, cu succese semnate Virgil Popescu, despre care noi am scris, îndrăgita interpretă a ales un cadru neconvenţional pentru acest gen de evenimente. Pe str. Frumoasă, situată chiar lângă U.C.M.R., pe care locuieşte Cornel Constantiniu, cu suferinţa şi amintirile sale, Oana a descoperit o vilă superbă, în care este amenajat un show-room de decoraţiuni interioare, “Tempini”, condus de Mihaela şi Gigi Nacev. Acesta din urmă a fost o gazdă impecabilă, nimic nefiind lăsat la voia întâmplării.

Totul, la această lansare, a respirat cultură, rafinament, eleganţă, cât se poate de potrivite cu personalitatea protagonistei, care-şi aniversa atât ziua de naştere, cât şi 34 de ani de la debut. Iar muzical vorbind a fost o atmosfera ideală pentru creaţiile delicate, interiorizate ale lui Virgil Popescu, în care putem descoperi filiaţii cu muzicienii pe care-i admiră în mod deosebit, Florin Bogardo sau Sting.

Compozitor, orchestrator, şef de formaţie, chitarist-bas (în diverse formule de jazz sau în trupa Zan), Virgil Popescu şi-a ilustrat talentul şi pe tărâmul muzicii de film, al baletului şi a compus mult pentru copii (de altfel aceeaşi casă de discuri Eurostar i-a lansat anul acesta un încântător album cu ansamblul Meloritm).

După un scurt cuvânt introductiv al compozitorului, tânăra şi frumoasa Carla Herescu a cântat o piesă la nai şi ne-a propus un cuplet actoricesc multilingv, apoi Oana a ales câteva dintre cele mai cunoscute refrene dintre cele 28 de titluri de pe cele două albume, acompaniată de Virgil Popescu (chitară-bas), Titi Herescu (baterie), Liuba Gordievski (baian).

Reprezentanţii casei de discuri Eurostar, Venera şi Paul Stîngă, i-au oferit sărbătoritei un frumos (şi… gustos!) tort marca Doux-Art, iar colegele Silvia Dumitrescu şi Minodora i s-au alăturat Oanei la microfon într-un trio de senzaţie.

Octavian URSULESCU

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.