Oare va fi vreodată bine?

E o întrebare pe care toți trebuie să ne-o punem. Și numai opoziția ar putea să răspundă la ea. USR, PNL, PMP și altele care nu se află nici măcar în parlament (RO+).

Bun. Să zicem că mâine o să piardă PSD în urma unor alegeri anticipate imaginare. Sarcina formării unui nou guvern ar reveni opoziției. Dar opoziția ce face? Opoziția nu are nicio soluție. Opoziția nu le spune oamenilor simpli, fără carte, ce vor să audă, pentru a le câștiga voturile. Opoziția nu se atinge de ei și nu-i ascultă, deși voturile lor contează la fel de mult ca ale noastre.

Opiniile politice nu sunt bătute în cuie, iar în situația asta stupidă a gripei porcine, Cioloș, cel puțin, putea să le spună oamenilor ce soluții are pentru ei. Că așa doar așa îi poate convinge. Așa cu discursul ăsta: ”PSD nu a gestionat situația bine… Sărmanii oameni nu vor mai avea carne la iarnă… bla, bla, bla”… Știm. Dar vrem o soluție.

Și aici câștigă PSD. Ei măcar au soluții, chiar dacă sunt imaginare și mincinoase. Mor cu programul lor de guvernare în brațe și oamenii îi cred. Opoziția nu are așa ceva, deși încă de la alegerile din 2016 trebuia să aibă.

Chiar dacă sunt puțin cinic, trebuie să recunosc că ”#FărăPenali” e un început. Timid, dar e un început.

Matei NĂSTASE

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.