Omenirea, în pragul unei noi crize economice?

Problemele din economia americană, care au dus la căderea bulei imobiliare și, apoi, la recenta criză financiară și economică mondială, nu au fost nici pe departe rezolvate. Dimpotrivă, ele s-au agravat și amenință să explodeze într-o nouă criză mai gravă chiar decât cea din 2008, avertizează presa de peste Ocean.

Federal Reserve (Fed), banca centrală a SUA, a sărbătorit, anul trecut, 100 de ani de existență. Cu două zile înainte de Crăciunul anului 1913, seara, în timp ce mulți aleși plecaseră deja în vacanță, Congresul a aprobat actul de înființare a Fed, creând o bancă centrală neguvernamentală, de fapt a bancherilor, cu sarcina de a controla sistemul monetar al țării. Iată că, în toți acești ani, Fed niciodată nu s-a mai angajat într-o explozie monetară precum cea actuală.

Politica monetară a banilor ieftini pe care o aplică Fed ar putea genera un dezastru economic mai grav decât ce s-a întâmplat în 2008, se arată într-o analiză a Forbes.

Fed, instituție condusă acum de președintele Janet Yellen, este responsabilă legal de stabilitatea prețurilor și de angajarea forței de muncă.

Detalii pe money.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.