On Air Music Awards premiază Cel mai bun text în limba română

On Air Music Awards crede că este cool să vorbeşti corect limba română, motiv pentru care la Gala vor fi premiate piesele cu cel mai bun text românesc.  Piesele nominalizate la această secţiune sunt: „Cât de departe” – Holograf (text: Holograf), „Creanga de aur” – Poesis (text: Radu Stanca), „Printre lupi” – Zoia Alecu (text: Zoia Alecu), „Vara nu dorm” – Connect-R (text: Ştefan Mihalache, co-autor: Răzvan Matache) şi „Cai verzi pe pereţi” – Smiley & Alex Velea & Baxter (text: Smiley, Alex Velea şi Don Baxter).

Piesa „Cât de departe” este al doilea single extras de pe albumul „Love Affair” al trupei Holograf. Albumul a fost lansat la începutul anului 2012, pe 24 Februarie, la Sala Polivalentă, în cadrul unui concert, şi s-a vândut în mai mult de 10.000 de unităţi, Holograf primind astfel Discul de Aur.

Grupul Poesis, reprezentant al muzicii folk autohtone, format din Marius Batu şi Eugen Baboi, se află printre cei 5 nominalizaţi ai secţiunii Cel Mai Bun Text în Limba Română, cu piesa „Creanga de aur”, lansată în luna Aprilie a anului 2012. Piesa este compusă pe versurile lui Radu Stanca, un cunoscut poet şi regizor de teatru. De altfel versurile acestuia se regăsesc în mai multe piese ale grupului, precum „Prin urmare, nu mă mai iubeşti” sau „Ce să-ţi aduc, iubito, de pe mare”. Cei doi au colaborat în trecut cu mari nume ale muzicii româneşti, precum: Ducu Bertzi, Mircea Vintilă sau Ovidiu Lipan Ţăndărică.

Gala o va găzdui şi pe cântăreaţa de muzică folk şi rock Zoia Alecu, nominalizată pentru piesa „Printre lupi”, lansată pe 17 Mai 2012, odată cu albumul omonim. Artista a scris aproximativ 200 de texte dedicate diverşilor interpreţi români, fiind recunoscută pentru stilul muzical deosebit.

„Vara nu dorm”, piesa „vedetă” a verii anului 2012, este primul single cântat în limba română de către Connect-R, pe numele sau real Ştefan Mihalache, după o serie de melodii interpretate în limba engleză. Textul hitului este conceput de Ştefan Mihalache şi Răzvan Matache, producător al Rappin’On Production.
Smiley & Alex Velea & Baxter sunt nominalizaţi la această categorie cu piesa „Cai verzi pe pereţi”, pentru care au scris şi textul. Hitul vorbeşte despre vise care pot deveni realitate, despre viaţa care poate deveni complicată în urma unor alegeri mai puţin potrivite şi despre cum să treci peste toate cu zambetul pe buze.

On Air Music Awards este un eveniment gândit pe termen lung, la iniţiativa Star Management, care îşi propune să evidenţieze un număr cât mai mare de genuri muzicale aflate la graniţa mainstream-ului şi să sprijine dezvoltarea şcolilor de muzică ce au tradiţie. Gala va premia unii dintre cei mai importanţi oameni din industria muzicală din România, aducând pe Covorul Roşu producători, artişti, regizori şi manageri, precum şi alte personalităţi ale domeniului.

Prima ediţie On Air Music Awards va avea loc luni, 15 Aprilie 2013 în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti. Invitaţii vor sosi pe Covorul Roşu începând cu orele 19.00, iar Gala propriu-zisă va începe la orele 20:30.
Proiectul este susţinut de Aqua Carpatica, Apa Nova Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi ASUS, care va face posibilă transmiterea LIVE a evenimentului, atât pe site-ul On Air Music Awards: onairmusicawards.ro, cât şi pe Facebook, la adresa facebook.com/OnAirMusicAwards.

Autor: Călin Angheluţă

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.