One World Romania, programul zilei de marţi

Luni seara a inceput saptamana One World Romania. In sala plina de la Cinema Patria am pornit sa impartim karma buna spectatorilor din Bucuresti. Am vazut primul film si i-am ascultat pe copiii din Comunitatea Rahova-Uranus, in concertul traditional de inceput de festival, organizat in colaborare cu laBOMBA. Daca v-au fost simpatici,  sustineti Comunitatea Rahova-Uranus si  aflati mai multe despre situatia lor, de aici.

Marti e si prima zi plina de One World Romania, editia a 6-a. Primul eveniment special al festivalului este proiectia documentarului Revision, de la Centrul Ceh, ora 12:00. Filmul este proiectat sub egida Anului European al Cetatenilor 2013 si revizuieşte povestea morţii a doi cetaţeni romani, confundaţi de nişte vanatori cu animale salbatice, la graniţa germano-polona in 1992. Dupa film, o dezbatere la care vor participa Alin si Calin Calderar, rudele uneia dintre victime si Thorsten Geissler, director al Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer. Mai multe detalii, aici.

Seara,  doua proiectii speciale la la Sala „Horia Bernea” a Muzeului National al Taranului Roman. De la ora 18:00 prezentam filmul The Human Scale, realizat de Andreas Dalsgaard. In centrul documentarului se afla compania Gehl Architects, care ofera consultanta internationala in domeniile cercetarii si design-ului urban. Dupa film va invitam sa ramaneti la o dezbatere despre orase in general si Bucuresti ca un caz particular cu  Nicusor Dan, presedinte al Asociatiei Salvati Bucurestiul si arhitectul Teodor Frolu.

Incepand cu ora 20:30,  in avanpremiera, documentarul Odessa, in regia lui Florin Iepan. Proiectul a fost prezentat in editia 2011 a One World Romania ca work in progress si a nascut inca de pe atunci multe controverse. Astazi, Iepan revine cu filmul (aproape) gata…Puteti afla mai multe despre film de aici.

Recomandarea zilei: WINTER, GO AWAY / Cinema Corso / 18:00

Winter, Go Away! este unul dintre filmele din sectiunea Revolutie zi de zi. Produs pe fondul alegerilor prezidentiale din Rusia in 2011, Winter, Go Away! este un film colectiv semnat de zece regizori aflati la inceput de cariera si comisionat de ziarul Novaya Gazeta. Filmul e o cronica a mitingurilor, victoriilor si infrangerilor momentului care dezvaluie – intr-un stil aspru, marcat de urgenta istorica – textura unei tari polarizate, aflata in pragul imploziei. La dezbaterea de dupa proiectia filmului veti putea discuta cu Anton Breiner, lector universitar doctor la Universitatea Bucuresti.

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania si Centrul Ceh Bucuresti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
SUSTINUT DE: Pilsner Urquell
CU SPRIJINUL: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, ERSTE Stiftung, Centrul National al Cinematografiei, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.