Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ONU: Peste 1.100 de militanţi pentru drepturile omului asasinaţi în perioada 2015-2017

Publicat: marți, 11 decembrie 2018

Între 2015 şi 2017, „peste 1.100 de militanţi pentru drepturile omului au fost asasinaţi în lume pentru că au vrut să promoveze şi să protejeze drepturile omului”, a declarat luni la Paris Michel Forst, raportor special al ONU privind apărătorii drepturilor omului, relatează AFP.

Într-un discurs susţinut la Paris cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la adoptarea declaraţiei drepturilor omului de către Adunarea generală a ONU, el a avertizat că tabloul situaţiei „nu este îmbucurător”.

Asasinatele sunt „din ce în ce mai mult” comise de „crima organizată”, dar uneori sunt comandate de „companii internaţionale” care activează în special în domeniul minier, a precizat raportorul, cu câteva zile înainte de prezentarea la ONU a unui raport privind situaţia drepturilor omului în 140 de ţări.

Atacurile fizice, ameninţările, răpirile, dispariţiile sunt în creştere în lumea întreagă, a adăugat el, subliniind şi accentuarea „fenomenului impunităţii”.

Pentru a da un exemplu, el a prezentat cazul Americii latine, unde „din 100 de asasinate ale militanţilor, cinci sunt anchetate şi există două rezultate concrete de asasini traduşi în justiţie şi condamnaţi”.

Michel Forst şi-a exprimat îngrijorarea şi în ceea ce priveşte campaniile de stigmatizare şi de defăimare cu care se confruntă apărătorii drepturilor omului, dar şi de „limitarea spaţiului rezervat societăţii civile în lume, inclusiv în Europa occidentală”.

Militanţi pentru drepturile omului au venit şi ei la Paris pentru a depune mărturie privind lupta lor.

În închiderea dezbaterilor, Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de externe, a subliniat că „chiar în sânul UE în special din cauza avansului discursului populist observăm regrese semnificative ale drepturilor omului”.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=107152

Publicat de la data dec. 11 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 septembrie 2019, 11:14
 

ESE
Soare
14°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 44%
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 7:01
Apus: 19:16
Prognoza 22 septembrie 2019
Zi
 

SV
Soare
24°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

SV
Senin
8°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 229.628 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team