ONU va vizita scenele presupuselor atacuri chimice din Siria

Siria a acceptat prezența inspectorilor ONU, care vor vizita trei locații pentru a investiga acuzațiile de folosire a armelor chimice în timpul celor doi ani de război civil.

Anunțul a venit după ce forțele președintelui Bashar al-Assad au lansat un atac în Khan al-Asal, un sat din Aleppo care fusese capturat de rebeli și una dintre locațiile unui presupus atac cu arme chimice.

„Delegația ONU va călători în Siria curând pentru a investiga trei dintre locațiile presupuselor incidente”, se arată într-o declarație a Secretarului General ONU Ban Ki-moon.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirky, a declarat că aprobarea misiunii de cercetare a venit după vizita de săptămâna trecută la Damasc a Înaltului Reprezentant al secretarului general al ONU pe probleme de dezarmare, Angela Kane, și a șefului echipei de anchetatori privind armele chimice, Ake Sellstrom, și „acordul încheiat cu guvernul sirian”.

Guvernul și rebelii se acuză reciproc de comiterea unui atac chimic, la Khan al-Asal, soldat cu cel puțin 30 de victime.

Nesirky nu a dat detalii cu privire la celelalte două incidente care vor fi investigate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.