Tőkés László îi răspunde premierului Ponta

Europarlamentarul Tőkés László i-a transmis următorul mesaj premierului Victor Ponta:
„Referitor la spusele mele, în cadrul celei de a XXIV-a ediţii a Şcolii de Vară “Bálványos”, în legătură cu protectoratul Ungariei pentru Transilvania, premierul român Victor Ponta, a declarat următoarele: „Regret că n-avem un preşedinte al României care să-şi îndeplinească atribuţiile constituţionale şi să ia poziţie atunci când sunt atacate integritatea teritorială şi independenţa statului român…”.
Drept răspuns, doresc să îi pun în vedere premierului plagiator următoarele:
Rămânând la exemplul Tirolului de Sud, vreau să atrag atenţia că atunci când Austria s-a înţeles cu Italia referitor la protectorat, a recunoscut frontiera de stat a acesteia. Prin urmare, nici nu se pune problema, ca cineva să ameninţe integritatea teritorială a României sau graniţele ei.
Iar, în ceea ce priveşte ideea independenţei: domnul Ponta ar trebui să se întrebe mai degrabă, ce suveranitate mai are ţara pe care o conduce, după ce a amanetat-o, practic, Fondului Monetar Internaţional.
Noi, ardelenii, ne-am săturat ca Bucureşti-ul să administreze Ardealul ca pe un soi de colonie. Istoria ultimelor decenii a demonstrat – mai mult sau mai puţin – că, în mod succesiv, puterea de la Bucureşti este incapabilă de o guvernare corespunzătoare, creând în general mai multe probleme României, decât soluţii. După ce au dus ţara în faliment, acum încearcă să dreagă busuiocul cu credite externe şi minciuni politice.
În calitate de cetăţean european şi maghiar din Ardeal, cer să fim lăsaţi să ne rezolvăm problemele noastre proprii, ceea ce ar fi benefic nu doar românilor şi maghiarilor din Ardeal, ci întregii ţări.
Dacă cineva nu vede asta, atunci ori e orb, ori îşi vede doar propriile interese şi propria putere. Nota de plată pentru aceste comportamente, însă, ne revine tot nouă, cetăţenilor contribuabili ai României”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.