Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Operația ”Coaliția pentru Familie”. Ce legături au SIE și KGB

Publicat: luni, 08 octombrie 2018

Agenda privitoare la protecția familiei tradiționale face ravagii prin Europa de Est, cu maximă susținere de la Kremlin. În mod ciudat, se alătură și dreapta (PMP), și stînga (PSD) românească, plus ceva băieți cu conexiuni SIE.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a afirmat zilele acestea că va declara anul 2019, prin decret prezidenţial, ‘Anul Familiei’. El a mai declarat că manifestaţiile publice al minorităţilor sexuale ar trebui scoase în afara legii, într-un discurs susţinut în deschiderea Congresului Mondial al Familiei, desfășurat în perioada 14-16 septembrie la Palatul Republicii din Chişinău. Preşedintele, cunoscut pentru orientarea sa pro-Moscova a calificat problema familiei drept ‘unul din subiectele cele mai fierbinţi ale momentului’.

Cîtă dreptate are domnul Dodon. Ca să facă din non problema căsătoriei homosexuale (nelegale) problema momentului, felurite interese și-au dat mîna. Congreul Mondial al Familiei era la origine o afacere evanghelică. Dar a căpătat un secretar general cu legături cu securitatea rusă și oligarhii ortodocși din jurul lui Putin, ca și cu ideologul acestuia favorit, Alexandr Dughin.

Nu ar trebuie să ne mire, văzînd cum propaganda rusă a difuzat cu succes în Europa de est, în România folosing grupuri neo-evanghelice peste noapte aliate cu BOR, scandaluri de masă privind decadența Occidentului, care ar fura copii est europenilor pentru a avea sînge proaspăt. În România, scandalul, care a fost propagat pe canale de propagandă rusești în cel puțin patru țări din Estul Europei a fost pus în relație cu agenția norvegiană publică de protecție a copiilor, Barnevernet. De fapt, a fost o copie unui scandal identic manufacturizat cu copii ruși de presa oficială rusească.

A fost un mare succes, mai ales că a arătat ce voiau inițiatorii, un Occident putred, care ia copiii de la părinții lor și îi dau unor familii de homosexuali să îi crească.

Tema pare de dreapta, cît o fi ea de susținută de fostul KGB, dar în România pare să întrunească un consens transpartinic. PSD, PNL și PMP susțin agenda familiei tradiționale. Au creat un referendum în care pe buletinul de vot scrie orice, numai nu formularea pe care trebuie să o aprobe românii, chemați astfel să dea un cec în alb clasei politice.

Și mai ciudat este că liderul cauzei îmbrățișate de PSD este un om de dreapta, Mihai Gheorghiu, un fost locotetent al lui Marian Munteanu, asociat cu acesta în asociația ”Prietenii lui Nae Ionescu”, fost PNȚcd, fost UFD, fost PNL.

În paralel cu cariera sa politică traseistă, dar constant la dreapta, dl Gheorghiu a prestat și direct la stat în poziții semnificative. A fost secretar de stat cu sarcina strategică de a păstori pe românii de pretutindeni (MAE, DRP) sub guvernul Tăriceanu, și a avut în total 10 inițiative legislative, dintre care 9 au fost clasate ori respinse (vezi captura foto de mai jos). Singura inițiativă din mandatul său de deputat care a fost transpusă într-o lege e una care s-a preocupat de activitatea SI, în a cărei comisie de supraveghere a funcționat. E vorba de legea 138 din 24 iulie 2000 pentru completarea art. 20 din Legea nr. 1/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe. Modificarea adusă legii SIE de inițiativa lui Gheorghiu a fost următorul alineat: ”Înzestrarea cu unele bunuri şi executarea de lucrări contra cost se pot realiza şi prin structuri proprii, pe baza de contractări cu parteneri externi şi interni”. Practic SIE, condus la acel moment de Cătălin Harnagea, primea o mai mare libertate în cheltuirea banilor pentru propria dezvoltare organizațională.

sursa: CDep.ro

România Curată a descoperit că președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a intrat ulterior în afaceri cu Cătălin Harnagea, ex-șef al spionajului extern, iar una din administratoarele firmei lui Harnagea-Gheorghiu, a fost parteneră cu nora lui Ioan Talpeș, alt director al SIE.

Concret, Mihai Gheorghiu deține o jumătate din Icar Publishing SRL (vezi mai jos capturile foto din Monitorul Oficial), o afacere care se ocupă cu publicarea de cărți.  Partener de afaceri cu Mihai Gheorghiu este Cătălin Harnagea, fostul șef al spionajului românesc extern.

sursa: Monitorul Oficial

Harnagea a condus Serviciul de Informații Externe în perioada 1997-2001,  în perioada guvernării Convenției Democrate Române. Din CDR făcea parte și PNȚ-CD, partid pe listele căruia a fost ales Mihai Gheorghiu ca deputat în legislatura 1996-2000.

Icar Publishing a avut patru administratori începând din 2009 încoace. Primii administratori au fost Cătălin Harnagea și Mihai Gheorghiu.

Între 23 septembrie 2009 și 16 iulie 2010, locul lor în administrarea societățiii a fost luat de Anca Cătălina Streinu, care în paralel lucra și ca directoare în cadrul ”Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni” (entitate al cărei director executiv a fost Mihai Gheorghiu până la jumătatea anilor 2000). În raportul de activitate pe 2016 al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, Anca Cătălina Streinu apare menționată ca trimisă în judecată de Institut (vezi pagina 79 din link) pentru presupusa prejudiciere a instituției cu 480.000 lei în intervalul 01.01.2008-15.10.2009. O parte din prejudiciul imputat Ancăi Streinu datează de când aceasta lucra simultan la Institut și administra și firma asociaților Harnagea-Gheorghiu. Procesul de recuperare a presupusului prejudiciu este încă pe rol, motiv pentru care până la o sentință definitivă, asupra Ancăi Streinu trebuie să primeze prezumția de nevinovăție.

Al patrulea nume succedat în administrarea Icar Publishing SRL se numește Andreea Radu (Hagiopol) și a ocupat această poziție din aprilie 2014 până în iulie 2017. Andreea Radu apare de-a lungul timpului în mai multe firme controlate de Cătălin Harnagea și ale lui Dorin Marian, ex-șeful cancelariei primului ministru Călin Popescu Tăriceanu lui Dorin Marian. Spre exemplu, Andreea Radu a fost numită în 2005 administrator al  Icar Business Research, firmă despre care agenția Mediafax a vehiculat că ar fi fost implicată în vehicularea comisioanelor din contractul EADS, subiect despre care a scris și România Curată.

Administratoarea firmei unde asociat este președintele Coaliției pentru Familie apare însă în afaceri și cu soția fiului altui director al SIE. E vorba de Talpes Veronika Aliosheva, cea de-a doua nevastă a lui Codru Talpeș, fiul lui Ioan Talpeș, directorul SIE din perioada 1992-1997, de la care Andreea Radu a cumpărat 50% din societatea Tyhad Impex SRL în anul 2005, cele două derulând afaceri împreună aproximativ până în 2006.

Începând din anul 2017, Icar Publishing este în insolvență, datorând aproximativ 2,1 milioane RON către BRD.

sursa: Buletinul Procedurilor de Insolvență

Contactat de România curată, dl Harnagea nu a dorit să facă vreun comentariu.

Dl Gheorghiu a afirmat că doi cetățeni fără nicio funcție, cum erau el și dl Harnagea la vremea respectivă, aveau tot dreptul să se asocieze, iar orice asociere a firmei lor cu referendumul făcută de noi e o insinuare și va fi sancționată ”conform legii”.

România curată nu contestă în nici un fel dreptul unor oameni asociați cu SIE să își facă firme, să aibă afinități la stînga deși sunt la dreapta și să aibă aceleași simpatii ideologice cu Igor Dodon și Alexandr Dughin. Cert e că membrii Coaliției pentru Familie, sau mulți dintre ei. nu au habar de aceste lucruri și sunt animați de cele mai bune intenții. E dreptul constituțional al fiecăruia să promoveze orice schimbare constituțională și să se afilieze cu oricine, dar și să fie pro sau contra căsătoriei homosexuale.

Dar e și dreptul oricui să fie informat. Și asta e sarcina noastră civică să nu păstrăm doar pentru noi asemenea informații care merită examinate.

Daniel BARBU,

România Curată

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=104656

Publicat de la data oct. 8 2018. Categorii COLȚUL OPINIILOR, Editorial, Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 mai 2019, 20:59
 

VSV
Soare
22°C
22 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 52%
Vânt: 22 km/h VSV
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:41
Apus: 20:45
Prognoza 24 mai 2019
Zi
 

SSV
Furtună
23°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

VNV
Furtună
14°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-05-2019 Ora : 11 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 11:00 si 17:00 In zona : Județul Mehedinţi: Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Bălăcița, Tâmna, Salcia, Devesel, Oprișor, Butoiești, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Bâcleș, Prunișor, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de Câmp, Livezile, Braniștea, Dumbrava, […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 22-05-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora […]

Loto

Horoscop

  • 210.894 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team