Oprescu a cerut operatorilor de deszăpezire să degajeze zăpada de pe carosabil

Primarul general, Sorin Oprescu, a cerut operatorilor de deszăpezire, în cadrul comandamentului convocat în această dimineaţă, să intensifice acţiunile pe toate străzile principale, precum şi pe cele secundare şi să se organizeze în baterii, astfel încât să se intervină mai eficient la degajarea zăpezii de pe carosabil.

Mai mult, Edilul sef a cerut Directiei de Control din cadrul Primariei Capitalei sa verifice permanent ca operatorii sa respecte planul de masuri si actiuni pentru deszapezire si combatere polei, in caz contrar aplincandu-se sanctiunile conform legii.

’’Desi aseara am stabilit planul de actiuni pentru ziua in curs, in aceasta dimineata  o parte din arterele principale, precum si cele secundare erau acoperite de zapada. In ceea ce priveste trecerile de pietoni, s-a lucrat doar o parte dintre acestea. Incepand de acum va rog sa va organizati in baterii, alaturi de echipaje ale Politiei Locale si ale Politiei Rutiere astfel incat toate arterele sa fie la negru in cel mai scurt timp. La ora aceasta sunt inca multe strazi pline de zapada. Totodata sa fiti pregatiti sa interveniti in aceasta seara cand ninsoarea se va opri iar traficul va fi ceva mai scazut. Operatorii manuali sa actioneze cu precadere in zona trecerilor de pietoni si a refugiilor de tramvai’’, a solicitat Primarul General.

Totodata, Edilul Sef a cerut sa fie monitorizate permanent intrarile catre unitatile sanitare, unitatile de invatamant sau alte institutii publice, iar o atentie sporita sa fie acoradata pantelor, rampelor si podurilor.

In ceea ce priveste transportul public, conducerea RATB a anuntat ca in acest moment traficul mijloacelor de transport in comun se desfasoara in conditii normale, fara incidente, iar aproximativ 200 de operatori manuali actioneaza pentru degajarea zapezii din statii si refugii.

De asemenea, potrivit reprezentantilor ALPAB, in parcuri se actioneaza pentru curatarea aleilor.

Avand in vedere scaderea temperaturilor, Directia Generala de Asistenta Sociala continua programul de adapostire a persoanelor defavorizate in cele doua centre DGASMB: Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady si Adapostul Sf. Luca din Berceni.

Astfel, Noaptea trecuta au fost adapostite 589 de persoane in adaposturile Municipalitatii (72 la Adapostul din Berceni si 517 la Complexul Integrat de Servicii Sociale din bulevardul Theodor Pallady).

Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetatenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.