Oprescu, despre regionalizare: Nu poți să distrugi și să înglobezi capitala țării

Primarul general Sorin Oprescu a afirmat că nu poţi să distrugi şi să înglobezi capitala ţării, în contextul regionalizării, pentru că Bucureştiul rămâne un centru important de producere a 25 la sută din PIB-ul României.

„Nu poţi să distrugi şi să înglobezi capitala ţării, pentru că Bucureştiul rămâne, foarte clar, un centru foarte important de producere a 25 la sută din PIB-ul României, iar el primeşte înapoi doar două procente”, a spus Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei spune că nu poți face „să dispară o capitală” printr-o hotărâre politică.

„O spun clar şi răspicat că nu se poate să faci să dispară prin hotărâre politică o capitală, în paranteză fie spus, se poate orice, dar nu se poate o disoluţie, pentru că asta înseamnă distrucţie, nu construcţie. Dacă jucăm cu Bucureştiul în categoria Viena, Sofia, Istanbul, Chişinău, Kiev, atunci aşa jucăm. Nu poţi din cauza ideii de fonduri europene să nu laşi capitala să răsufle”, a explicat primarul Capitalei.

Sorin Oprescu a mai anunţat că vrea să înceapă, să reia lucrările la patru pasaje supra şi subterane. Printre lucrările care vor fi reluate în următoarele luni sunt şi cele de la Pasajul Mihai Bravu la care construcţia a fost întreruptă. Iar, în toamnă, ar urma să se înceapă construcţia noii Săli Polivalente.

Şantierul abandonat de la pasajul Mihai Bravu ar trebui redeshis în câteva luni. Podul a fost început de firma Romstarde, însă după arestarea patronului, Nelu Iordache, municipalitatea a reziliat contractul, potrivit TVR 1.

În urma unui audit s-a constatat că a mai rămas de construit aproape două treimi din pasaj, iar primăria are de recuperat patru milioane de lei de la Romstrade.

Tot în această toamnă, ar putea începe construcţia la pasajele subterane de la Piaţa Sudului şi Casa Presei, dar şi cea a podului Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu.

Un al cincilea pasaj rămâne însă în aşteptare: cel de la Virtuţii.

Tot în toamnă, primăria ar vrea să se apuce de viitoarea sala Polivalentă în Parcul Lia Manoliu, dar şi de un alt patinoar.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.