Alertă de caniculă pentru Banat, Oltenia şi sudul Munteniei

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de caniculă valabilă în perioada 25-28 iulie, temperaturile urmând să crească până la 36 de grade la umbră.

În intervalul 25 – 28 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii mai restrânse în cele de deal şi de podiş. În Banat, Oltenia şi sudul Munteniei vremea va deveni caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35…36 de grade.

România TV  spune că temperaturile anunţate de ANM se vor înregistra la umbră, iar cele resimţite la sol, mai ales în aglomerările din oraşele mari, vor fi cu până la 10 grade mai mari, ajungând până în jurul valorii de 40-45 de grade.

De asemenea, conform meteorologilor,  se aşteaptă ca valul de căldură să se menţină şi chiar să se accentueze în cursul săptămânii viitoare.

În funcţie de evoluţia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atenţionări sau avertizări meteorologice ulterioare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.