Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

OPSPI anunţă vânzarea a 15% din capitalul social al Transgaz S.A.

Publicat: joi, 04 aprilie 2013

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (“OPSPI”) anunţă lansarea Ofertei Publice Secundare de Vânzare de Acţiuni (“Oferta Transgaz”), având ca obiect un pachet de 1.766.077 acţiuni emise de Compania Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz S.A., reprezentând 15% din capitalul social al Transgaz S.A.

Prin H.G. nr. 132/03.04.2013, Guvernul României a stabilit intervalul de preţ în care se realizează subscrierile în cadrul Ofertei Transgaz.

Oferta Transgaz se va derula în perioada 4 – 16 aprilie 2013, iar acţiunile vor fi oferite în trei Tranşe, respectiv Tranşa investitorilor instituţionali (85% din totalul acţiunilor oferite), Tranşa subscrierilor mari (8% din totalul acţiunilor oferite), pentru subscrieri mai mari de 1000 de acţiuni şi Tranşa subscrierilor mici (7% din totalul acţiunilor oferite), pentru subscrieri mai mici sau egale cu 1000 de acţiuni.

“Este prima ofertă din România adaptată standardelor şi practicilor internaţionale, cu beneficii pentru toate părţile implicate – emitent, stat şi investitori. Transgaz este una dintre companiile româneşti cu un potenţial extraordinar din punct de vedere strategic.

Există toate premisele pentru ca această ofertă să fie un succes, deschizând drumul pentru întregul proces de privatizare. Piaţa de capital românească are capacitatea de a fi profitabilă, iar investitorii instituţionali, români şi străini, pot găsi în Transgaz o investiţie stabilă care generează randamente atrăgătoare sub forma dividendelor”, a declarat Constantin Niţă, Ministrul delegat pentru Energie, cu prilejul lansării Ofertei Transgaz.
Oferta Publică Secundară Transgaz este intermediată de Sindicatul de Intermediere compus din S.S.I.F. Raiffeisen Capital & Investment S.A. (Lead Manager şi Joint Bookrunner), Wood & Company Financial Services a.s. (Manager şi Joint Bookrunner) şi S.S.I.F. BT Securities S.A. (Manager).

Transgaz este unicul operator al Sistemului Naţional de Transport responsabil pentru transportul intern de gaze naturale în România şi pentru tranzitul internaţional, pe teritoriul României, al gazelor naturale, către Uniunea Europeană.
În anul 2012 Transgaz a înregistrat o cifră de afaceri de 1.328 milioane RON şi un profit net de 329 milioane RON.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=3922

Publicat de la data apr. 4 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 noiembrie 2019, 10:49
 

NE
Noros
11°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 10°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:11
Apus: 16:49
Prognoza 16 noiembrie 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit
16°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
9°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 240.980 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team