Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa, contestată la Curtea Constituţională

Publicat: miercuri, 09 octombrie 2013

Avocatul Poporului a contestat, miercuri, la Curtea Constituţională Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa denunţând lipsa conformităţii unor dispoziţii legale din actul normativ faţă de articolul 1 alineatul 5 şi articolul 15 alineatul 2 din Constituţie.

Excepția de neconstituționalitate se referă la art. 81, alin. 3 și art. 348 din OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, potrivit site-ului Avocatului Poporului.

„Argumentele invocate au vizat conformitatea dispoziţiilor legale criticate faţă de art. 1 alin. (5) şi art. 15 alin. (2) din Constituţie, privind obligativitatea respectării Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, cât şi a neretroactivităţii legii”, se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

 

Ordonanţa de Urgenţă privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă prevede la articolul 81 că: „În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizuală cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului”.

CCR trebuie să decidă dacă plata taxelor este obligatorie pentru toţi

Este foarte bine că Legea Insolvenţei, aprobată recent prin ordonanţă de urgenţă, a fost contestată la CCR, a declarat premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern de miercuri. Curtea Constituţională va trebui să spună dacă este constiuţional ca în România să fie două categorii de cetăţeni, unii „fraieri” care plătesc taxe şi alţii „mai deştepţi” care nu plătesc taxe, a continuat primul ministru.

„Avocatul Poporului a cerut Curţii Constituţionale să se pronunţe dacă este constituţional sau nu ca, până la urmă, toţi să plătim taxe sau dacă este constituţional ca doar unii să plătească taxe şi unii nu. Decizia Curţii Constituţionale va da un mesaj foarte clar în ce măsură în România suntem împărţiţi între cei care respectă legea şi cei care nu o respectă. Între cei care plătesc taxe şi sunt luaţi de fraieri şi cei care nu plătesc taxele şi cred că sunt mai deştepţi”, a declarat premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Ponta, prin contestarea legii insolvenţei „ ieşim din dezbaterea pur politică” şi „se intră într-o dezbatere legală este foarte bună”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16221

Publicat de la data oct. 9 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

7 iulie 2020, 17:47
 

N
Precipitaţii
22°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 77%
Vânt: 14 km/h N
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:39
Apus: 21:02
Prognoza 8 iulie 2020
Zi
 

NV
Înnourat
26°C
Vânt: 7 km/h NV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NV
Senin
16°C
Vânt: 0 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-07-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 07 iulie, ora 03:00 – 07 iulie, ora 12:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : MESAJ 3/3 – INSTABILITATE ATMOSFERICĂ ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 07 iulie, ora […]

Loto

Horoscop

  • 309.107 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team