FMI își anulează previziunile privind o viitoare creștere economică

Fondul Monetar Internațional și-a anulat marți previziunile privind o creștere a economiei globale, avertizând că impasul politic din Statele Unite ar putea afecta economia mondială, în cazul în care nu va fi soluționat.

 

FMI a precizat că economia globală va crește cu 2,9 procente în acest an și cu încă 3,6 la sută în 2014, ambele date fiind cu 0,2 procente mai mici decât procentele prevăzute în luna iulie. Principalul motiv al acestei scăderi îl reprezintă încetinirea nivelului de creștere economică din China, India, Brazilia și alte state în curs de dezvoltare.

 

Instituția financiară internațională a a redus optimismul în ceea ce privește creșterea economicvă înregistrată de Statele Unite, la 1,6 la sută în acest an și 2,6 procente în 2014, cu 0,1, respectiv 0,2 % mai mică decât se credea în luna iulie.

 

Oficiali din departamentul Trezoreriei SUA au anunțat că guvernul american va rămâne curând fără fonduri în cazul în care Congresul nu va aproba o creștere a limitei creditului până la data de 17 octombrie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.