Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Peste 3,5 milioane de oferte de telefonie fixă, mobilă şi internet, comparate pe Veritel.ro

Publicat: miercuri, 09 octombrie 2013

Vizitatorii prezenţi la Internet & Mobile World 2013, eveniment ce are loc în zilele de 9 şi 10 octombrie la Romexpo, au ocazia să compare peste 3,5 milioane de oferte de telefonie fixă, mobilă şi internet în bandă largă disponibile în aplicaţia online pentru compararea ofertelor telecom dezvoltată de ANCOM – Veritel.ro.
Pe www.veritel.ro utilizatorii pot afla în trei paşi simpli care sunt cele mai avantajoase oferte pentru ei: aleg categoria de servicii, introduc estimările proprii de consum şi primesc o listă cu primele 25 de planuri tarifare care corespund criteriilor selectate, ordonate în ordinea crescătoare a preţului. În momentul afişării rezultatelor ei primesc şi alte detalii relevante, precum durata minimă a contractelor, penalităţi în caz de reziliere sau informaţii privind eventuale promoţii.
Pentru a genera lista celor mai avantajoase oferte telecom din punct de vedere al costului total și care respectă criteriile cerute de utilizator, aplicaţia lucrează pe baza unui algoritm complex, care realizează, în principal, următoarele operaţiuni: (1) din totalitatea ofertelor, selectează acele oferte care respectă criteriile introduse de utilizator și care conțin toate serviciile pentru care acesta a estimat un consum; (2) ordonează lista ofertelor selectate strict în ordinea crescătoare a costului total; (3) afișează lista primelor 25 de costuri.
Faptul că în piaţa de comunicaţii electronice din România există concurenţă face ca utilizatorii să aibă în prezent posibilitatea de a alege dintr-o gamă foarte largă de furnizori şi servicii de telefonie şi acces la internet, cu structuri de preţuri şi pachete diferite, a căror comparaţie directă este dificilă. Pentru a ajuta utilizatorii să ia decizii informate şi corecte când îşi aleg furnizorul sau pachetul tarifar cel mai potrivit pentru comportamentul lor de consum, ANCOM a adoptat Decizia nr. 77/2009 privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi a dezvoltat comparatorul de tarife telecom, Veritel.ro. Furnizorii au obligaţia să introducă în baza de date a aplicaţiei orice nouă ofertă comercială şi orice modificare a unor oferte existente în termen de 4 zile lucrătoare de la data lansării sau a modificării acestora.
Veritel.ro nu are niciun fel de scop lucrativ sau interes comercial, fiind creat exclusiv pentru o mai bună informare a utilizatorilor. Aplicaţia oferă utilizatorilor cu acces la internet informaţii despre ofertele tuturor furnizorilor activi de pe piaţă, în măsura în care aceştia le-au introdus în baza de date. Trebuie precizat însă că anumite oferte, precum ofertele speciale de fidelizare sau altele negociate individual, nu pot fi introduse în aplicaţie de operatori, dat fiind că sunt bazate pe criterii particulare, adaptate la nivel de abonat.
Proiectul „Aplicaţie online pentru compararea ofertelor de comunicaţii destinate utilizatorilor finali” a fost implementat de ANCOM în cadrul Operaţiunii 1 „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare” a Domeniului Major de Intervenţie 2 „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice”, din Axa Prioritară 3 „Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public” aferente Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea asistenţei acordate din fonduri publice nerambursabile fost de 886.198,32 lei, iar valoarea totală a contractului de dezvoltare a aplicaţiei Veritel.ro a fost de 1.067.941,86 lei fără TVA (în care este inclusă şi valoarea echipamentelor hardware şi a licenţelor software necesare funcţionării aplicaţiei).

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16216

Publicat de la data oct. 9 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

12 iulie 2020, 20:09
 

V
Predominant înnourat
31°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 31°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 39%
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:43
Apus: 20:59
Prognoza 13 iulie 2020
Zi
 

NV
Parţial însorit cu furtună
22°C
Vânt: 7 km/h NV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

NE
Predominant senin
13°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 12-07-2020 Ora : 16 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 16:00 si 21:00 In zona : Județul Olt: Caracal, Corabia, Brastavățu, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Vădăstrița, Dăneasa, Dobrosloveni, Cilieni, Traian, Grojdibodu, Vișina, Redea, Rotunda, Gostavățu, Obârșia, Deveselu, Scărișoara, Sprâncenata, Studina, Drăghiceni, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, Băbiciu, Bucinișu, […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 12-07-2020 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : conform textului Mesaj : AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 […]

Loto

Horoscop

  • 310.074 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team