Organizatia terorista "Statul Islamic al Irakului și Levantului" impune taxe de protecție creștinilor din Siria

Organizația teroristă Statul Islamic al Irakului și Levantului, afiliată rețelei Al-Qaeda, a decis impunerea unei taxe de protecție în aur locuitorilor creștini ai orașului Raqqa, din Siria, cărora le-a impus și reducerea elementelor care arată credința acestora.

Gruparea compusă din militanți Takfiri este implicată într-un conflict violent atât cu guvernul sirian cât și cu alți militanți extremiști rivali.

Statul Islamic al Irakului și Levantului a anunțat că va asigura “siguranța” creștinilor în schimbul unei taxe și a acceptării de către aceștia a restricțiiloor privind religia, citând perceptul de drept islamic Jizyah.

Conform dispozițiilor teroriștilor, creștinilor li se interzice să renoveze biserici sau alte clădiri religioase, să își afișeze simbolurile credinței lor în afara bisericilor, să tragă clopotele bisericii și să se roage în publice.

Creștinilor li se impune să plătească o taxă de protecție de până la 17 grame de aur și li se interzice să dețină arme de foc și să vândă carne de porc sau vin musulmanilor și să bea vin în public.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.