Pachetele de cont curent reduc cu peste 50% costurile serviciilor bancare

 

 

Clienţii care utilizează şi plătesc separat servicii precum plata facturilor, retrageri de numerar sau transferuri bancare, plătesc comisioane bancare mai ridicate cu 50%, faţă de achiziţionarea acestora la pachet, rezultă dintr-un studiu al BCR efectuat pe segmente interne de clienţi.

Clienţii mai sofisticaţi optează atât pentru economisirea de bani, cât şi pentru economia de timp. Astfel, circa 40% dintre clienţii BCR care deţin pachete de cont curent şi-au activat serviciul de internet banking, iar 86% au card de debit ataşat. BCR oferă opţiuni de pachete de cont curent care includ chiar notificari SMS sau e-mail asupra sumelor intrate în cont sau la fiecare plată efectuată prin card.

 

“Pachetele de cont curent oferite de BCR s-au dovedit atractive pentru clienţii care doresc să administreze rapid şi eficient finanţele personale. Tot în acest sens, vom simplifica şi uniformiza grila de comisioane pentru toţi clienţii. Pachetul de cont curent oferă cel mai scăzut cost total pentru operaţiunile bancare care fac parte, inevitabil, din viaţa de zi cu zi a oricarui client: retrageri de numerar, plata facturilor sau transferuri bancare“, a declarat Catalina Zincenco, Sef departament, Produse de Economisire si Investitii,  BCR.

Studiul BCR evidenţiază o evoluţie a comportamentelor de economisire dinspre clienţii care economisesc acasă, către clienţii care păstrează banii în depozite la vedere, până la cei care optează pentru pachete de cont curent cu facilităţi extinse, mizând pe caştigul suplimentar din bonusul de dobândă (4% pe an) acordat pentru tranzacţii intensive efectuate cu cardul de debit. Banca a identificat trei profiluri distincte de clienţi pentru care şi-a dimensionat oferta de pachete de cont curent:

Categorie Descriere
 

Gospodarul Prudent

 

Clienţi care preferă să aibă controlul banilor în numerar şi nu cunosc înca în detaliu avantajele pe care le oferă produsele şi serviciile bancare. Preferă să retragă bani de la bancomat şi să plătească cash în marea majoritate a cazurilor. Sunt, în general, interesaţi de produse bancare de economisire.

 

Chibzuitul Modern Clienţi cu o educaţie financiară medie. Cunosc şi utilizează produsele bancare de baza, precum contul curent şi cardul de debit. Utilizează ocazional şi alte produse bancare, precum împrumutul sau cardul de credit. Preferă pachetele care oferă retrageri la ATM şi interogari sold gratuite, dar utilizează şi metode non-cash de plată a facturilor (prin internet banking sau phone banking).

 

Managerul de finanţe Clienţi cu studii universitare şi post universitare şi venituri ridicate. Cunostinţe financiare bune şi foarte bune. Cunosc şi utilizează produsele bancare, fiind axaţi pe plăţile prin intermediul internetului şi al cardurilor de debit şi credit. Atenţi la cheltuielile lunare dar şi la avantajele din urma colaborării cu banca. Preferă pachete de tip “All inclusive” şi un singur comision lunar de administrare pentru operaţiuni nelimitate la bancomat (plaţi facturi, retrageri numerar, interogari sold) sau prin internet banking (operaţiuni intrabancare / interbancare).

 

Link infografic: http://www.bcr.ro/ro/presa/informatii-de-presa/2013/trimestrul-2/02-03-2013

Deşi cardul de debit este inclus gratuit în toate pachetele de cont curent, motivaţia utilizării acestuia diferă de la un segment de client, la altul.

  • Gospodarul Prudent – Deşi în marea majoritate a cazurilor plătesc cash, totuşi din ce în ce mai mulţi au început să folosească şi cardul. Motivaţia acestora de a utiliza la cumpărături cardul? Plătesc pretul exact şi exclud posibilitatea de a primi “rest” în produse sau să nu mai primească rest deloc. Mai mult, chiar şi acest segment de clienţi a început să plătească facturile de utilităţi prin canalele alternative, metoda preferată fiind plata de facturi prin bancomatele băncii.

  • Chibzuitul Modern – Sunt cei care utilizează mai mult cardul pentru cumpărături dar şi pentru plăţile online de facturi făcând astfel economie de timp şi având acces permanent la informaţii privind soldul contului.

  • Managerul de finanţe – În ceea ce priveşte persoanele din acest segment, gestionarea propriului buget este mult mai uşoară prin intermediul cardului, iar clienţii apreciază faptul că tranzacţiile pot fi urmărite în timp real prin intermediul canalelor electronice dar şi dobânda de 4% pe care o primesc la contul curent pentru că folosesc cardul intensiv.

BCR oferă clienţilor săi 3 variante de pachete de cont curent şi anume: ClasiCont BCR – cel mai accesibil pachet care oferă acces la contul clientului deschis la BCR, ExtraCont BCR – pentru persoanele active, care plătesc facturi, transferă bani şi constituie depozite, inclusiv prin internet şi telefon şi TotalCont BCR care este un pachet dedicat clienţilor pasionaţi de plata cu cardul şi de utilizarea internet bankingului, oferind un număr nelimitat de tranzacţii intra şi interbancare cu comision zero.

Pe langă accesul gratuit la contul curent, noile pachete oferă posibilitatea de a plăti facturile sau de a efectua tranzacţii printr-o serie de canale directe, cu economie de timp si bani pentru clienti:

–          cu cardul la orice bancomat BCR, ghişee automate, maşini multifuncţionale (plata de facturi este un serviciu gratuit pentru clientii BCR care utilizeaza aceste canale de plata)

–          utilizând serviciul Tranzacţii Mobile (prin apel la numarul *183#), beneficiind în premieră pe piaţa din România de opţiunea de a transfera bani către un numar de telefon mobil. Accesul la numarul *183# este gratuit pentru toti clientii care au optat pentru acest serviciu, indiferent de tipul pachetului.

–          Click 24Banking BCR (www.24banking.ro)

–          Alo 24Banking BCR  (apelabil gratuit la InfoBCR: 0800.801. BCR (0800.801.227)

–          plăţi automate prin Direct Debit şi Standing Order

Preţurile acestor pachete de cont curent sunt de 4,5 lei/luna pentru ClasiCont BCR, 8,5 lei/luna pentru ExtraCont BCR şi 12,5 lei/luna pentru TotalCont BCR.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.