Palmierii din Sectorul 4, în casă nouă, pe plaja ecologică din Orășelul Copiilor

      Ca în fiecare an, odată cu venirea primăverii, celebrii palmieri care înfrumuseţau în sezonul cald intersecţia „Brâncoveanu”, găzduiţi iarna de serele ADPP Sector 4, sunt replantaţi.

         Anul acesta însă, în condiţiile în care în Sectorul 4 sunt aproape finalizate lucrările de amenajare a Orăşelului Copiilor, Primarul Cristian Popescu – Piedone a decis ca aceştia să fie amplasaţi în această locaţie, într-o amenajare peisagistică deosebită, ce presupune inclusiv o plajă ecologică.

Astfel, cei 18 palmieri vor conferi zonei din Orăşel o imagine similară peisajelor specifice ţărilor din care provin, oferind bucureştenilor care nu vor ajunge pe litoral posibilitatea de a se recreea în zilele toride.

Decizia Primarului Cristian Popescu-Piedone de a-i reloca a fost adoptată în urma consultărilor avute cu diverşi peisagişti, care au recomandat ca farmecul plajei ecologice să fie întregit de prezenţa exoticilor arbori.

         ”Am reamplasat palmierii, însă, odată ce ei vor înfrumuseţa Orăşelul Copiilor, nu putem să văduvim locaţia care i-a găzduit an de an, respectiv, intersecţia Brâncoveanu.  De aceea, am pregătit o frumoasă surpriză locuitorilor din această zonă, care va beneficia curând de o amenajare peisagistică  deosebită”. (Cristian Popescu-Piedone).

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.