Para Poștalo-Filatelică – Sergiu GĂBUREAC

Am primit un mesaj, de la președintele Federației Filatelice Române, prin care mi se aduce la cunoștință că există o propunere: datoriile C.N. Poșta Română S.A. să fie acoperite cu emisiuni de timbre aflate în Conservatorul Poștal.

 

De acord. Plata să se facă, însă, numai şi  numai cu falsurile existente în Conservatorul Poștal, emisiuni clasice și postclasice, care au înlocuit originalele (e vorba de celebre CAP de BOUR, precum și piese din emisiunile Principatele Unite, Paris, București, Perle, Vulturi, Spic de grâu …) și, mai ales, cu emisiuni poștale românești emise între anii 1969 și 2013.

 

Să nu se atingă nimeni, însă, de fondul poștalo-filatelic din perioada 1858-1968, precumși dinainte de 1858. Acest tezaur aparține poporului român. Ca și cel numismatic.

 

Tezaurul să rămână ca instituție, cu regim muzeal de grad maxim, în clădirea Muzeului Național de Istorie (fost Palatul Poștelor (sic !).

 

Înaintașii, angajați ai administraţiei româneşti, făceau poștă adevărată. Profesionistă. Pe când urmașii lor democrat-populari și căpușele lor post-decembriste, în special romfilanii și-au bătut joc de români și România. În ansamblu. Iar de colecționarii mărcilor poștale românești, în mod special, toți fiind aduși în stare falimentară. Managerii postdecembriști ai Poștei Române, în complicitate cu căpușele au jefuit fățiș  ţara prin manopere ordinare în dauna bugetului și a imaginii statului român, aducându-ne la statut de țară bananieră.

 

Se știe că marca poștală constituie un puternic vector de imagine pentru orice țară a lumii. Administrațiile poștale serioase obțin venituri deloc de neglijat la bugetul de stat dintr-o astfel de activitate. Pagubele, cele mai mari, le-au produs, fără nicio îndoială, ”managerii” din ultimii 12 ani ! Pe ei îi va trage cineva la răspundere, pentru activitatea premeditată de distrugere şi băgarea în faliment a C.N. Poșta Română, o companie ce a fost întotdeauna pe profit ? 

 

Într-un proiect legislativ al Parlamentului scrie că la Muzeu se va preda un exemplar din fiecare timbru tipărit (???). Înclin să cred că deputații sunt ușor iresponsabili (sic !). Mă întreb de ce mai au oare consilieri ? La Muzeu s-a predat în buna tradiție, coala de tipar pe care s-a dat BT (bunul de tipar), ea însăși fiind o valoare filatelică. Din păcate, din Muzeul Național Poștalo-Filatelic, și nu doar Filatelic, cum este numit impropriu, s-a furat, printre multe altele, jumătatea din aceste coli de tipar, rămânând doar una din cele două părți ale colii. S-a profitat, din plin, de superficiala consemnare în registrele inventar.

 

De multe ori și-au însușit chiar partea pe care era dat bunul de tipar ! Asta dovedește hoția la drumul mare ! Raportul Curții de Conturi (p. 133 ș.u.) este extrem de edificator:

 

 

Valori de miliarde de lei, dacă nu de euro, au fost mânărite de custozii (!?!) inestimabilelor colecții de-a lungul anilor posdecembriști. Se cunosc de ani de zile aceste lucruri, dar justițiarii țării se fac că nu văd. Inclusiv, ministrul Dan Nica are o mare vină în această privință, acoperind parașuta-colonel de la Romfilatelia. Unii vorbesc că după ce și-a primit ”dreptul” a dat celebra parolă: Ciocul mic, tovarăşi 

 

Aşa, n-a mai rămas nica de valoare prin Muzeu / Conservatorul poștal. 

 

Așa a fost jefuită o țară ! Prin căpușare zdravănă și falimentare premeditată !

 

Aștept punctul de vedere, al ”amicilor” din ministerul de resort, Guvern, Parlament, SRI, Poliție, DNA, procurori, judecători … La dezvăluirile privind clanurile din Justiția independentă nu s-a autosesizat nimeni ? Vezi: http://stirile.rol.ro/print/clanurile-justitiei-20216.html,

 

N-am auzit zăngănit de cătușe, n-am văzut ridicări cu duba-autocar, condamnarea, măcar pe sticla securistă, cu mânie proletară de către oamenii muncii … Nici dezbateri interminabile la televiziunile știriste. Când dau de o gâscă beată fac breaking news nopți și zile … Acum, mucles !

 

Justiția independentă nu e bine, nu e bine deloc ! E în moarte clinică !

 

La balamucul regizat cu BAC-ul, ultima ediție, ca a încercat să acopere potlogoria cu referendumul, dovedit a fi legal, organele s-au mișcat, una-două ! Tembelviziunile crăpau de fericire ! Animatoarele, pe post de jurnaliste, se prefac, a câta oară, că nu știu de șpăgarii din toate domeniile publice ? Nu știu cât e ciubucul pentru cearșaful de schimbat într-un spital, o adeverință la primărie, micșorarea unei amenzi, vama superficială, o inspecţie cu ochii întredeschişi  ș.a.m.d. 

 

Nu au auzit de CORUPȚIA GENERALIZATĂ, care bântuie România ultimilor ani !?!

 

„- Vai, cum e posibil ? Șpagă în școli ?!! Au găsit bani în sutiene ? Vai, vai, vai ! Of, of ! …”.  Mai dura puțin și-l arestau, în direct, pe însuși Dimitrie Bolintineanu. Noroc că l-au confundat cu Dimitrie Leonida, pe care nu l-au găsit acasă. Era teleportat ! 

 

Să-i văd acum !… La Poș și căpușele ei, birjar ! … 

 

Tiptil-tiptil, nu cu sirene, mascați, reflectoare …

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.