Parlamentarii nu vor mai locui la hotel

Parlamentarii nu vor mai locui la hotel după ce se va publica Statutul deputaţilor şi senatorilor în Monitorul Oficial, a precizat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care s-a arătat mulţumit de forma în care acest act normativ a fost adoptat.

„Parlamentarii nu vor mai locui la hotel după ce se publică Statutul. Sub o anumită formă majoritatea lor au găsit cazare în alte spaţii decât cele hoteliere. Voi trece prin Biroul Permanent şi apoi prin plen o hotărârre cu acordarea sumei fixe de 4000 de lei pentru cazare, ce ne permite acum bugetul”, a spus Zgonea.

El a arătat că adoptarea Statutului a fost trenată din cauza divergenţelor existente între liderii de grupuri parlamentare.

„Au fost trei luni care au arătat o lipsă de coerenţă între liderii de grup. Unii au vrut să stea mai mult la hotel, alţii au contestat de dragul contestării. Până la urmă lucrurile sunt într-o zonă favorabilă, sunt mulţumit că după patru luni am reuşit să facem ce trebuia să facem de acum şase ani”, a spus Zgonea.

El a arătat că e mulţumit de forma Statutului, care e în concordanţă cu decizia Curţii.

„Sunt mulţumit de forma în care a trecut. Suntem în concordanţă cu decizia Curţii. Am avut o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare ieri din Cameră şi din Senat şi suntem pregătiţi în acest moment pentru a începe construcţia unui proiect de modificare a regulamentului comun şi fiecare comitet al liderilor să modifice cele două regulamente”, a menţionat Zgonea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.