Ziua Astronomiei: 20 aprilie 2013 – vino la observații astronomice în Parcul Herestrău

Știință&Tehnică împreună cu Astroclubul București, cu sprijinul 3M România, te invită sâmbătă, 20 aprilie, în parcul Herestrău din București, pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Astronomiei!

Descoperă marile mistere ale astronomiei! Vino alături de noi, sâmbătă, 20 aprilie, în Parcul Herestrău din București, la intrarea din Piața Charles de Gaulle pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Astronomiei.

Echipa Știință&Tehnică împreună cu Astroclubul București, cu sprijinul 3M România, te invită la o sesiune de observații astronomice gratuite, cu lunete și telescoape performante! Evenimentul începe la ora 17.00 și se desfășoară până la ora 22.00.  Starurile Zilei Internaționale a Astronomiei sunt: Soarele și petele solare, Luna și craterele ei. Cu participarea extraordinară a planetei Jupiter și a sateliților săi plus a roiului globular Messier 13.

Din program:

OBSERVAȚII ASTRONOMICE GRATUITE alături de Cătălin Beldea, astronomul amator Știință&Tehnică, și de astronomii Astroclubului București. Îți punem la dispoziție trei telescoape performante și două lunete speciale și te invităm să descoperi de aproape corpurile cerești, sub îndrumarea specializată a astronomilor.

ASTROCONCURS. Te invităm să-ți testezi cunoștințele de astronomie printr-un test-grilă și să câștigi excelenta enciclopedie Aquila „ASTRONOMIA”, prin intermediul căreia vei descoperi unele dintre cele mai incredibile aspecte ale cosmosului, precum și sfaturi practice despre cum să găsești planetele, stelele și constelațiile.

ASTROFOTOGRAFIE. Fă-ți propria astrofotografie! Îți punem la dispoziție adaptoare Canon și Nikon: dacă ai un aparat foto al unuia dintre cei doi producători și vii cu el la eveniment, te ajutăm să-l montezi pe unul dintre instrumentele noastre și să-ți faci propria astrofotografie! De asemenea, dacă ai alt aparat foto și aduci tu adaptorul potrivit, ești liber să pozezi starurile!

ASTROKIDS. Ai un copil pasionat de astronomie? Vino împreună cu el! Avem spațiu amenajat pentru cei mici, în care copiii primesc mici lecții de astronomie pe înțelesul lor, fac observații astronomice dedicate și participă la o sesiune de pictură astronomică.

ASTROEXPOZIȚIE. Cunoscutul astrofotograf Alex Conu va expune o serie de fotografii astronomice spectaculoase. Imaginile vor prezenta diverse aspecte ale Cosmosului: de la nebuloase și galaxii până la eclipse de Soare, ploi meteorice și Aurore Boreale.

ASTROVORBE. Primul club de astronomie înființat în capitală, prestigiosul Astroclub București îți va povesti despre istoria sa, menirea acestei zile și astrocalendarul acestui an. Cătălin Beldea, cel mai mare vânător de eclipse român, îți va dezvălui de ce iubește astronomia și care sunt proiectele surpriză pe care le pregătește împreună cu Știință&Tehnică în viitorul apropiat. Iar povestitorii de știință Alexandru Mironov și Cristian Român te vor încânta cu astrosnoave științifice.

Pentru ca Ziua Internațională a Astronomiei să fie sărbătorită în mod corespunzător, prin observație astronomică, avem nevoie, pe 20 aprilie, de vreme frumoasă și de cer senin. În cazul în care condițiile meteorologice din București ne vor fi potrivnice, evenimentul se va reporta cu o săptămână, urmând să aibă loc pe 27 aprilie. Dacă pe 20 aprilie vremea este capricioasă în București, te rugăm să accesezi site-ul nostru sau pagina de facebook S&T .

Continuarea pe Ştiinţă şi Tehnică

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.