Parlamentarii vor să taie TVR-ului accesul la publicitate

Comisia de cultură din Senat va elabora, în curând, o propunere legislativă prin care să se interzică televiziunii publice să mai primească publicitate, a declarat, joi, în cadrul unei dezbateri, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu.

„Vom face un mic început şi vă anunţ că foarte curând vom interzice televiziunii publice să mai primească publicitate”, a declarat senatorul liberal, în timpul dezbaterii cu tema „Să schimbăm împreună Legea audiovizualului”, organizată la Parlament şi la care au participat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, membri ai CNA, precum şi reprezentanţi din audiovizual.

Sorin Roşca Stănescu a susţinut că există chiar un consens în cadrul Comisiei de cultură din Senat pentru reglementarea acestui aspect, printr-o prevedere de modificare a legii de funcţionare a televiziunii publice, şi că acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul acestui an.

„Intenţionăm, mai mulţi colegi, cred că toţi din Comisia pentru cultură a Senatului, să schimbăm pur şi simplu un act normativ, astfel încât televiziunea publică să nu mai poată beneficia de publicitate, după modelul BBC-ului”, a spus Sorin Roşca Stănescu, la finalul dezbaterii.

El a menţionat că emisiunile televiziunii publice nu trebuie să fie întrerupte de publicitate în condiţiile în care aceasta primeşte bani inclusiv de la telespectatori şi nu ar trebui să mai aibă nevoie de această publicitate.

„În acest moment, televiziunea publică încasează circa opt milioane de euro pe an. Nu este o sumă foarte mare, dar este o sumă extrem de necesară, dacă ne gândim că ea poate fi redirecţionată, piaţa o va redirecţiona către televiziunile comerciale care au mult de suferit în perioada aceasta de criză, din punct de vedere financiar”, a mai comentat Stănescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.