"Țara lui Andrei" propune peste 200 de soluţii pentru schimbarea României

234 de „Idei din Țara lui Andrei” au fost propuse de români ca soluții pentru schimbarea României într-o țară mai bună. Pe 8 noiembrie, pe taraluiandrei.ro, vor fi anunțați câștigătorii acestei competiții.

București și județul Ilfov au cele mai multe proiecte în competiție în momentul de față- 20% din numărul total de înscrieri. Pe următoarele locuri se clasează județul Cluj, cu 6% din proiectele propuse, și Neamț, cu 4%.

Educația a fost percepută, și în această ediție, ca zona cu cea mai mare nevoie de intervenție.

Pe aceasta observație s-au bazat nu mai puțin de 57% din înscrierile din această ediție a competiției.

Soluțiile au venit în proporție de peste 70% din partea organizațiilor non-guvernamentale, a instituțiilor publice și de învățământ. Restul de proiectele înscrise au fost propuse de români, persoane fizice cu inițiativă.

„Vreau să le mulțumesc celor peste 200 de români care ne-au împărtășit ideile lor cu „ceva în plus”. Împreună cu experții din juriu, vom selecta proiectele care au cele mai mari șanse de a crea valoare pe termen lung și care își propun să motiveze, la rândul lor, comunități întregi pentru a le urma exemplul. Vă invităm pe toți să ne ajutați să luam decizia: votați-vă proiectul favorit din fiecare categorie pe www.taraluiandrei.ro!” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, Petrom.

În perioada 17– 31 octombrie 2013, românii vor putea contribui la selectarea proiectelor care vor schimba în bine viețile comunităților din întreaga Românie. Ei vor putea vota pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea „Idei din Țara lui Andrei”, câte un proiect pentru fiecare categorie: educație, mediu și dezvoltare comunitară. Simultan, un juriu specializat va evalua ideile sustenabile.

Proiectele câștigătoare vor fi selectate în urma jurizării (în proporție de 60%) și a votului public (în proporție de 40%). Detalii despre juriul acestei ediții a competiției se găsesc aici.

În prima sesiune a competiției de proiecte Idei din Țara lui Andrei, desfăşurată în perioada 20 mai – 24 iunie, au fost depuse peste 160 de soluţii pentru rezolvarea problemelor României.

Dintre acestea, 10 au primit finanţare Petrom în valoare de 75.320 euro.160.000 euro reprezintă suma finanțărilor acordate prin proiectul „Idei din Țara lui Andrei”.

Despre Țara lui Andrei
Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.
Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în realitate. Cetățenii Țării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientați către soluții.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.