Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Parlamentul European dorește simplificarea vieții călătorilor

Publicat: miercuri, 22 mai 2013

Consolidarea drepturilor pasagerilor care călătoresc cu avionul, creșterea capacității aeroporturilor Europei și ameliorarea calității serviciilor oferite pasagerilor, introducerea unei competitivități crescute în sectorul transportului feroviar și reguli pentru timpul de zbor al piloților îi vor ține ocupați pe deputaţii europeni până la sfârșitul mandatului sau poate chiar mai mult.

Ameliorarea informațiilor și asistenței oferite pasagerilor, consolidarea regulilor privind compensarea în cazul anulărilor sau întârzierilor curselor, reguli privind bagajele de mână și situațiile în care companiile aeriene dau faliment fac parte din schimbările propuse la drepturile pasagerilor care călătoresc cu avionul, care vor fi examinate de Parlamentul European în următoarele luni.

În afara pasagerilor care călătoresc cu avionul, de anumite drepturi beneficiază și pasagerii care călătoresc cu trenul, vaporul și, din martie 2013, cu autobuzul.

Aeroporturi și piloți

Eurodeputații au aprobat pe 12 decembrie 2012 noi norme care reglementează deciziile privind protecția locuitorilor din zona aeroporturilor împotriva zgomotului și alocarea sloturilor de decolare și aterizare în mod corect și flexibil. Propunerea care viza creșterea concurenței dintre furnizorii de servicii de handling la sol în aeroporturi a fost aprobată în plen pe 16 aprilie 2013.

Schimbarea regulilor privind timpul de zbor al piloților trebuie să garanteze că siguranța pasagerilor și condițiile de lucru sunt prioritare față de considerațiile comerciale, au mai spus deputaţii europeni, înaintea unei propuneri a Comisiei pentru reducerea perioadei în care poate zbura un pilot. Noile reguli ar trebui să abordeze problema oboselii piloților.

Transportul feroviar

Deputaţii europeni mai examinează șase proiecte de legi care vor completa piața unică feroviară europeană armonizând normele tehnice, oferind tuturor operatorilor acces la căile ferate naționale până în 2019 și asigurând interoperabilitatea totală a unei rețele europene supravegheate de autorități de reglementare independente.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=6743

Publicat de la data mai 22 2013. Categorii ALEGERI EUROPARLAMENTARE, MAPAMOND, POLITIC, POLITICĂ EXTERNĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 februarie 2020, 6:31
 

VNV
Parţial înnourat
1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:07
Apus: 17:52
Prognoza 22 februarie 2020
Zi
 

N
Predominant înnourat
11°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

S
Parţial înnourat
1°C
Vânt: 4 km/h S
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.950 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team