Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Partidele politice, invitate la semnarea pactului pe agricultură

Publicat: luni, 01 iulie 2013

Președintele Traian Băsescu a propus, luni, partidelor politice, la prezentarea pactului pentru dezvoltarea agriculturii în perioada 2014 – 2030, semnarea acestui pact în toamnă.

„Invit toate partidele ca, după ce se finalizează procesul de adoptare a acestui raport, să semnăm cu toţii, partide şi instituţii, producători şi beneficiari, să semnăm Pactul pentru agricultură. Ar fi un angajament politic pe termen lung, pentru că toată munca Comisiei la asta s-a referit, de a crea o viziune până în 2030, având ca fundament exerciţiul bugetar 2014-2020 al UE”, a declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu, la începutul dezbaterii organizate la Palatul Cotroceni pe tema raportului menţionat.

El a subliniat că strategia respectivă va fi în dezbatere publică timp de 30 de zile, perioadă în care instituţiile şi organizaţiile profesionale sau cei interesaţi pot propune modificarea acestuia, ulterior, în luna septembrie, trebuind „găsit timp de toţi” pentru semnarea pactului.

”Închei, lansând invitația către clasa politică, ca după cele 30 de zile de dezbatere publică, să ne găsim toți timp, în septembrie, să semnăm pactul pe agricultură care să acopere strategia de dezvoltare a agriculturii pe termenul 2014 – 2030”, a încheiat președintele.

Traian Băsescu a vorbit şi despre importanța acestui document care a fost finalizat și care va urma să intre în dezbatere.

”Raportul este finalizat din punctul de vedere al Comisiei, care se află înafara oricărei suspiciuni din punct de vedere profesional. Membrii ai Academiei Agricole, mediul universitar, patronate. A fost practic reprezentată în comisie toată structura agriculturii, inclusiv oameni din Ministerul Agriculturii”, a anunțat președintele.

Președintele a spus că acest document este un ”excelent documentar” care analizează global tot ceea ce înseamnă agricultura, spațiul rural și industria alimentară, precizând că acesta nu trebuie uitat în bibliotecă, la fel ca alte rapoarte.

”Grija noastra este că el va trebui să devină o realitate dacă vrem să valorificăm ceea ce propun oamenii importanți pentru agricultura românească”, a insistat președintele.

”Eu invit azi toate partidele ca, după finalizarea procesului de adoptare a raportului, să semnăm cu toții, partide și instituții, producători și beneficiari, să semnăm pactul pentru agricultură”, a spus Traian Băsescu.

Acesta a spus că după primele 30 de zile, în care raportul va face obiectul unei dezbateri în lumea politică și din agricultură, observații să fie integrate în raport pentru ca apoi acesta să intre în următoarele 30 de zile de dezbatere publică.

”Eu mulțumesc întregii Comisii și Ministerului Agriculturii, pentru modul în care a cooperat cu aceasta, pentru a se realiza acest act fundamentar pentru agricultura românească. Închei, lansând invitația către clasa politică, ca după cele 30 de zile de dezbatere publică, să ne găsim toți timp, în septembrie, să semnăm pactul pe agricultură care să acopere strategia de dezvoltare a agriculturii pe termenul 2014 – 2030”, a încheiat președintele.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=8732

Publicat de la data iul. 1 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 mai 2019, 17:01
 

V
Predominant însorit
24°C
22 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 43%
Vânt: 22 km/h V
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:42
Apus: 20:44
Prognoza 23 mai 2019
Zi
 

VSV
Parţial însorit cu furtună
25°C
Vânt: 14 km/h VSV
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

VSV
Nori intermitenti
13°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 22-05-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora […]

Loto

Horoscop

  • 210.690 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team