Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Partidele politice, invitate la semnarea pactului pe agricultură

Publicat: luni, 01 iulie 2013

Președintele Traian Băsescu a propus, luni, partidelor politice, la prezentarea pactului pentru dezvoltarea agriculturii în perioada 2014 – 2030, semnarea acestui pact în toamnă.

„Invit toate partidele ca, după ce se finalizează procesul de adoptare a acestui raport, să semnăm cu toţii, partide şi instituţii, producători şi beneficiari, să semnăm Pactul pentru agricultură. Ar fi un angajament politic pe termen lung, pentru că toată munca Comisiei la asta s-a referit, de a crea o viziune până în 2030, având ca fundament exerciţiul bugetar 2014-2020 al UE”, a declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu, la începutul dezbaterii organizate la Palatul Cotroceni pe tema raportului menţionat.

El a subliniat că strategia respectivă va fi în dezbatere publică timp de 30 de zile, perioadă în care instituţiile şi organizaţiile profesionale sau cei interesaţi pot propune modificarea acestuia, ulterior, în luna septembrie, trebuind „găsit timp de toţi” pentru semnarea pactului.

”Închei, lansând invitația către clasa politică, ca după cele 30 de zile de dezbatere publică, să ne găsim toți timp, în septembrie, să semnăm pactul pe agricultură care să acopere strategia de dezvoltare a agriculturii pe termenul 2014 – 2030”, a încheiat președintele.

Traian Băsescu a vorbit şi despre importanța acestui document care a fost finalizat și care va urma să intre în dezbatere.

”Raportul este finalizat din punctul de vedere al Comisiei, care se află înafara oricărei suspiciuni din punct de vedere profesional. Membrii ai Academiei Agricole, mediul universitar, patronate. A fost practic reprezentată în comisie toată structura agriculturii, inclusiv oameni din Ministerul Agriculturii”, a anunțat președintele.

Președintele a spus că acest document este un ”excelent documentar” care analizează global tot ceea ce înseamnă agricultura, spațiul rural și industria alimentară, precizând că acesta nu trebuie uitat în bibliotecă, la fel ca alte rapoarte.

”Grija noastra este că el va trebui să devină o realitate dacă vrem să valorificăm ceea ce propun oamenii importanți pentru agricultura românească”, a insistat președintele.

”Eu invit azi toate partidele ca, după finalizarea procesului de adoptare a raportului, să semnăm cu toții, partide și instituții, producători și beneficiari, să semnăm pactul pentru agricultură”, a spus Traian Băsescu.

Acesta a spus că după primele 30 de zile, în care raportul va face obiectul unei dezbateri în lumea politică și din agricultură, observații să fie integrate în raport pentru ca apoi acesta să intre în următoarele 30 de zile de dezbatere publică.

”Eu mulțumesc întregii Comisii și Ministerului Agriculturii, pentru modul în care a cooperat cu aceasta, pentru a se realiza acest act fundamentar pentru agricultura românească. Închei, lansând invitația către clasa politică, ca după cele 30 de zile de dezbatere publică, să ne găsim toți timp, în septembrie, să semnăm pactul pe agricultură care să acopere strategia de dezvoltare a agriculturii pe termenul 2014 – 2030”, a încheiat președintele.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=8732

Publicat de la data iul. 1 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iulie 2019, 0:28
 

ENE
Senin
20°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:48
Apus: 20:55
Prognoza 20 iulie 2019
Zi
 

SE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 4 km/h SE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat cu furtună
17°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-07-2019 Ora : 18 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 18:40 si 19:30 In zona : Județul Călăraşi: Borcea, Roseți, Jegălia, Unirea, Dichiseni; Se vor semnala : averse ce vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelie, grindină de mici dimensiuni și descărcări electrice.
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-07-2019 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:30 si 19:30 In zona : Județul Tulcea: Măcin, Isaccea, Jijila, Greci, Niculițel, Luncavița, Somova, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Frecăței, Valea Teilor, Hamcearca, Smârdan; Se vor semnala : local averse din care se vor cumula 25...30 l/mp, descărcări electrice, grindină […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-07-2019 Ora : 18 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 18:10 si 19:00 In zona : Județul Brăila: Viziru, Tufești, Chișcani; Se vor semnala : averse ce vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelie, grindină de mici dimensiuni și descărcări electrice.

Loto

Horoscop

 • 220.370 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team