Partidul WikiLeaks va participa la alegerile din Australia

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, şi-a lansat joi, în mod oficial, partidul care va participa la alegerile din acest an, din Australia.

Assange a declarat că WikiLeaks Party (WLP) va avea şapte candidaţi la Senat, în statele New South Wales, Victoria şi Western Australia.

Fondatorul WikiLeaks, în vârstă de 42 de ani, va candida în statul Victoria şi declară că va fi un observator independent al activităţii guvernului.

„Intrarea WLP în Senat este echivalentul instalării celor mai buni jurnalişti de investigaţie în Senat, de asta se teme cel mai mult conducerea necinstită de la Canberra”, a afirmat Assange.

„Nu vom accepta legislaţie sau politici guvernamentale bazate pe informaţii incorecte sau nedezvăluite publicului. În acest fel, poziţia noastră va reflecta mereu corectitudine şi va proteja interesele tuturor australienilor”, a adăugat Julian Assange.

În Australia vor avea loc alegeri înainte de sfârşitul lunii Noiembrie, laburiştii premierului Kevin Rudd avându-i drept principali adversari pe conservatorii conduşi de Tony Abbott. Conform sondajelor de opinie, Abbott va câştiga cu un avans mic.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.