Patru fântâni noi, în sectorul 2

Proiectul de succes al Primăriei Sectorului 2, unicat în Capitală, de alimentare cu apă potabilă gratuită pentru populaţie, din puţuri de mare adâncime, a fost extins, de edilul Neculai Onţanu în acest an prin deschiderea duminică, 21 iulie a.c. a încă patru fântâni noi. Cele patru fântâni sunt alimentate cu apă ce provine din pânza freatică de mare adâncime şi care la rândul ei este alimentată din izvoarele Munţilor Carpaţi.
Atât succesul de care se bucură “Fântâna lui Bucur”, cu adâncimea de 220 de metri, inaugurată în luna iunie 2011 în noua Piaţă Obor, unde zilnic sute de bucureşteni vin să se aprovizioneze, gratis, cu cea mai bună apă rece din Capitală, cât şi veniturile reduse ale multor oameni, l-au determinat pe Primarul Neculai Onţanu să construiască, anul acesta, încă 4 asemenea puţuri de mare adâncime.
Mai ales în zilele toride, apa, care are o temperatură scăzută, este consumată cu foarte mare plăcere de bucureşteni. Aceste investiţii au fost făcute pentru a ajuta oamenii care până acum mergeau la “Fântâna lui Bucur” încă din cursul nopţii încărcaţi cu bidoane de diverse dimensiuni, în funcţie de domiciliu chiar şi câţiva kilometri pe jos sau cu autovehiculul personal, ori tramvaiul, autobuzul şi chiar cu metroul, doar pentru a-şi procura apă. Unii dintre locuitorii din blocuri îşi  creaseră chiar o adevărată “reţea” de aprovizionare  folosind cărucioare şi transportand cu rândul “preţiosul lichid”, pentru mai mulţi vecini odată.
Apa este verificată lunar de către Direcţia de Sănătate Publică

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.