PDL cere publicarea angajamentelor luate în faţa FMI

PDL îi cere premierului Victor Ponta să spună public care sunt angajamentele luate în faţa FMI şi „ce trebuie să suporte cetăţenii în urma acestor angajamente”.

„PDL îi cere lui Victor Ponta să spună public ce înseamnă un român bogat. În opinia lui Victor Ponta, un om care închiriază o garsonieră cu 200 de lei este un om bogat. Înseamnă că România este o ţară plină de oameni bogaţi. Victor Ponta să ne spună public care sunt angajamentele luate în faţa FMI şi să le spună cetăţenilor ce trebuie să suporte în urma acestor angajamente”, a declarat fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu, într-o conferinţă de presă după şedinţa BPN al PDL.

Ialomiţianu a avertizat că, în urma încheierii noului acord cu FMI, românii vor plăti mai multe taxe şi impozite.

„În iarnă au introdus 21 de taxe, iar după rectificare încă 3 taxe. (…) Victor Ponta nu spune foarte clar că vrea să închidă spitalele, dar se ştie foarte clar că un spital fără finanţare nu poate să existe. Victor Ponta să spună clar ce cuprinde pachetul de bază pe care spune că îl oferă pacienţilor şi care sunt serviciile suplimentare. În scrisoarea către FMI nu se face această dezvoltare, nu se spune că pacienţii cu venituri mici nu vor trebui să suporte contribuţia suplimentară”, a mai spus Gheorghe Ialomiţianu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.