Vremea, răcire uşoară după 15 august

Meteorlogii atenţionează că, după 15 august, ne aşteptăm la o răcire semnificativă a vremii, în toată țara.

În Muntenia vremea va continua să se răcească în zilele următoare, maximele ajungând până la 25 de grade. După 15 august, temperaturile vor ajunge la 29 de grade. După 20 august ne aşteptăm iar la o creştere de temperaturi de până la 32 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în zilele de 15 și 20 august.

În cea ce priveşte zona Olteniei temperaturile vor creşte în zilele următoare până la 34 de grade Celsius. După care şi aici se va resimţi o uşoară răcire a vremii când temperaturile vor atinge doar 27 de grade. Din 17 august valorile diurne vor creşte din nou iar în a doua săptămână a intervalului de prognoză se vor situa, în medie, între 30 şi 32 de grade.

În zonele din Banat şi Crişana maximele vor creşte uşor zilele următoare atingând maxime 34 de grade, după care vor scădea treptat până la 26-27 de grade. Spre sfârşitul lunii valorile diurne vor creşte din nou când se vor apropia de 30 de grade. Posibilitatea de averse atât în Banat cât şi în Crişana sunt slabe.

Aceeaşi situaţie o întâlnim şi în Transilvania şi Maramureş când maximele din următoarele zile vor ajunge la 30 grade, urmând un proces de răcire până pe 20 august când maximele vor atinge 25 de grade.

Şi  Moldova va trece printr un proces de răcire după 15 august când maximele vor fi de doar 25 de grade. Însă spre sfârşitul lunii temperatruile revin la cele normale pentru această perioadă şi anume maxime de 29 de grade.

La malul mării vremea continuă să fie caldă până la sfârşitul lunii august. Posibilitatea de ploaie va fi extrem de redusă iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii medii de 32 de grade Celsius. Şi la munte vremea va fi frumoasă în următoarele zile cu temperaturi care vor atinge media de 21 de grade.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.