Prioritățile Parlamentului European în a doua jumătate a anului 2013

Chiar și în timpul verii, chiar dacă deputații nu mai au reuniuni oficiale, activitatea parlamentară continuă pentru pregătirea dosarelor legislative din a doua jumătate a anului. Parlamentul va trebui să decidă asupra unor chestiuni ce vor avea impact asupra vieții europenilor în anii ce vor urma: bugetul pe termen lung, reformele bancare, protecția datelor și protejarea muncitorilor cu contract temporar.

Parlamentul va vota o propunere pentru bugetul UE pe termen lung – 2014-2020 – în plen, în toamnă. Acest vot va afecta și reforma politicii agricole europene. În septembrie, eurodeputații vor vota reguli mai stricte pentru produsele din tutun pentru descurajarea tinerilor care ar putea să înceapă să fumeze și o propunere de promovare a biocombustibililor mai ecologici.

Parlamentul mai lucrează și asupra unui regulament privind regulile unice de gestionare a datelor colectate online, pentru ca acestea să fie sigure, și asupra unei directive privind procesarea datelor în aplicarea legii. În plus, comisia pentru libertăți civile face o anchetă a scandalului Prism și va prezenta rezultatele acesteia în plen, la sfârșitul anului.

În octombrie este programat un vot privind ameliorarea protejării celor un milion de muncitori temporari detașați în fiecare an în alt stat european de către angajatorii lor.

Parlamentul va mai încerca să ajungă la un acord cu reprezentanții Consiliului privind supravegherea unică a băncilor europene.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.