PDL NU vrea ca Bucureştiul să intre în Regiunea Muntenia

PDL Bucureşti se opune intenţiei USL de a introduce municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.

„Liviu Dragnea şi USL continuă capodopera mentorului lor Nicolae Ceauşescu şi vor o regiune în care nu Bucureştiul să fie Capitala, ci alte oraşe controlate de baronii locali ai USL! PDL Bucureşti îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de intenţia vicepremierului USL Liviu Dragnea ca Bucureştiul să facă parte din „Regiunea Muntenia” care, în opinia baronului socialist, ar urma să aibă ca şi capitală un alt oraş decât actuala Capitală a ţării. PDL reaminteşte baronului Dragnea că Bucureştiul este oraşul care dă cea mai mare parte din PIB-ul acestei ţări, în care şomajul are cotele cele mai scăzute şi unde s-au concentrat cele mai multe investiţii financiare în ultimii ani”, se arată într-un comunicat de presă.

Vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit, joi, la o dezbatere despre regionalizare care a avut loc la Ploieşti, despre posibilitatea includerii Capitalei şi a judeţului Ilfov în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.

„De când primarii USL au pus stăpânire pe Bucureşti, nici un proiect important pentru Capitală nu s-a realizat, oraşul nu evoluează, iar aleşii USL se sfâşie între ei pe banul public. «Echipa» USL de la Capitală s-a dovedit a fi doar o mare minciună, în spatele căreia nu se ascund decât furtul şi setea de bani publici. Ştiind că este doar o chestiune de timp până când bucureştenii vor alunga de la conducerea Capitalei «echipa» USL, baronul Dragnea anunţă dizolvarea Bucureştiului într-o regiune care nu va avea drept centru actuala Capitală a ţării. PDL cere imperios USL-ului şi premierului VictVictor Pontaanunţe public şi asumat care este proiectul lor pentru regiunea Bucureşti-Ilfov. Totodată, PDL cere celor şapte primari USL din Capitală să aibă curajul de a se opune directivei de partid şi să apere interesele fiecărui bucureştean, care trebuie să fie reprezentat pe măsură în viitoarea regiune. PDL Bucureşti nu împărtăşeşte sub nici o formă ideea socialiştilor de a minimiza rolul Capitalei. Mai mult, PDL Bucureşti va prezenta, într-o perioadă scurtă de timp, viziunea sa pentru ca Bucureştiul să devină cel mai important centru de afaceri şi investiţii din regiune”, se mai arată în comunicatul PDL.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.