PDL va accepta o variantă USL de regionalizare, după sistem european

PDL va accepta varianta USL de regionalizare dacă proiectul va respecta principiile europene, potrivit preşedintelui democrat liberal, Vasile Blaga.

Acesta a adăugat că, deocamdată, PDL nu are ce să susțină, proiectul fiind inexistent.

„USL trebuie să respecte principiile europene unanim acceptate pentru regionalizare, să nu se limiteze doar la o regionalizare a României, ci să gândească pe termen mediu şi lung o reorganizare administrativ-teritorială. Să se explice cetăţenilor nu doar numărul de regiuni, trebuie altă abordare.

Ca de obicei, Guvernul Ponta a pus căruţa înaintea cailor. Au menţionat la început că vor fi opt regiuni, pe urmă a început scandalul baronilor «unde e capitala regiunii?», faza a doua a fost cum să îi împace pe toţi, iar acum au spus că vor fi 12 regiuni. Dar nu s-a pomenit nimic de principiile după care se face regionalizarea, conform unei directive a CE din 2001. Aceasta spune că sunt cinci principii – istoric, socio – cultural, geografic, economic, de mediu, şi rezultă şi al şaselea, populaţia. Nu se explică ce se doreşte. Noi nu susţinem acum nimic din regionalizarea USL, pentru că nu avem ce să susţinem”, a spus Blaga.

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul poate merge și pe varianta angajării răspunderii în ceea ce privește proiectul de regionalizare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.